Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Archief AIA-Expo 2019

ARCHITECTUUR GAAT OVER MENSEN

19.09 Opening tentoonstelling Gortemaker Algra Feenstra (G.A.F.)

20190919_header

Architectuur Informatiecentrum Alkmaar organiseert een tentoonstelling van het werk van Gortemaker Algra Feenstra architects, ontwerpers van het nieuwe ziekenhuis van Alkmaar.

De tentoonstelling visualiseert de visie van Gortemaker Algra Feentra architects op het ontwerpen van de leefomgeving van de mens. De beleving staat hierbij centraal. Het activeren, bewegen, welbevinden en uitdagen van de gebruikers in deze leefomgeving vormen hierbij het uitgangspunt. Aan de hand van deze thema’s en een weergave van de projecten van G.A.F. architects, waaronder een aantal gezondheidszorggebouwen zoals Noordwest Ziekenhuis, UZ Leuven te België en Sint Antonius te Utrecht, maar ook de Verkeersleidingspost voor Prorail in Utrecht en het Óscar Romerocollege in Dendermonde, wordt het belang en effect getoond van de menselijke schaal binnen complexe gebouwen.

Gortemaker Algra Feenstra architects spant de brug tussen vernieuwing en traditie, tussen jarenlange kennis en jonge ideeën. G.A.F. architects ontwerpt voor elk complex probleem een gepaste, innovatieve en toegespitste oplossing. Daarnaast specialiseert het bureau zich in het uitvoeren van onderzoek, zowel in opdracht als zelf geïnitieerd. Dit stelt het bureau in staat om zichzelf te vernieuwen en experimentele methodes toe te passen. G.A.F. architects werkt niet voor maar mét opdrachtgevers en doet zo waar zij het beste in is: ontwerpen voor de leefomgeving van de mens.

Het AIA nodigt u graag uit om bij de opening van de tentoonstelling van het werk van de architect van het nieuwe ziekenhuis van Alkmaar aanwezig te zijn.

Programma opening:|
15.30 tot 16.00 uur   Inloop
16.00 tot 17.15 uur   Welkom door Ed Diepenmaat, voorzitter AIA
                                 Lezing ‘Architectuur gaat over mensen niet over 
                                    gebouwen’ door Maurits Algra en Femke
                                    Feenstra beide architect-directeur G.A.F.
                                 Opening door Pieter Dijkman, wethouder
                                    gemeente Alkmaar
17.15 tot 18.00 uur  Napraten met een drankje (bar open tot 18.00 uur)

20.09 t/m 06.10.2019 tentoonstelling Gortemaker Algra Feenstra architects

20190919_ovv Verkeersleidingspost ProRail

fotografie Christian Richters

In september organiseert het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) de tentoonstelling van het werk van architectenbureau Gortemaker Algra Feenstra (G.A.F.), het bureau dat van Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar de opdracht heeft gekregen voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis in de Westerhout.
Het bestemmingsplan voor het ziekenhuis is goedgekeurd en aan de bouwplannen wordt hard gewerkt. Voordat iedereen kennis kan nemen van de plannen voor het ziekenhuis wil het AIA u kennis laten maken met de ontwerper van die voor Alkmaar en de regio zo belangrijke voorziening. Wie zijn de ontwerpers? Wat hebben zij nog meer gebouwd? Hoe gaan zij om met dit soort ontwerpopdrachten?

De expositie is te zien van 20 september t/m 6 oktober 2019 op de 1ste verdieping van TAQA Theater De Vest, Canadaplein 2, 1811 KE Alkmaar
Toegang gratis
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 uur (uitgezonderd dinsdag 1 oktober), zaterdag 12.00 – 16.00 uur en bij voorstellingen ook ’s avonds en zondagmiddag.
Tentoonstellingsdagen onder voorbehoud, zie voor actuele tijden tentoonstelling de website www.theaterdevest.nl.