Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

archief AIA-Expo 2013

FBU
20.10 t/m 5.12.2013 TENTOONSTELLING TRANSITIE DOOR POLYVALENTIE
Najaar 2013 toonde Architectuurstudio HH werk van de afgelopen tien jaar. Dit is de periode waarin Patrick Fransen, Laurens Jan ten Kate en Herman Hertzberger samen vorm gaven aan de projecten. Het bureau, door Herman Hertzberger in 1958 opgericht, heeft een lange traditie in het ontwerpen van gebouwen waar polyvalentie een belangrijk kernaspect is. Polyvalentie houdt in dat de ruimte in gebouwen uitdaagt tot divers gebruik zonder dat dat vooraf is bepaald. Belangrijke werken uit de beginperiode waar polyvalentie centraal
stond zijn het hoofdkantoor voor Centraal Beheer in Apeldoorn en de Apollo-scholen in Amsterdam. In recente projecten zoals diverse faculteitsgebouwen, brandweerkazernes, scholen en kantoorgebouwen wordt dit thema verder uitgewerkt en nog meer tot de kern gebracht. Centraal bij al deze gebouwen staat de transitie van organisaties. Veel organisaties maken een grote verandering door waardoor hun huisvestingsbehoefte sterk wijzigt. De tentoonstelling laat ontwerpen zien waar deze transitie vertaald in is in ruimten met grote polyvalente kracht.

Opening: dinsdag 29 oktober 2013 om 20.00 uur in Pleinzaal Theater De Vest in Alkmaar.

Openingsprogramma:
20.00 uur Welkom door Ed Diepenmaat, voorzitter AIA
20.10 uur Patrick Fransen, architectuurstudio HH
20.40 uur Anjo van de Ven, wethouder Alkmaar
21.00 uur Opening en receptie
Architectuurstudio HH is een veelzijdig ontwerpbureau met een breed opdrachtenpakket dat varieert van stedenbouwkundige plannen, utiliteitsbouw, culturele gebouwen, scholen, faculteiten, woningbouw, tot volledig uitgewerkte interieurontwerpen. Het bureau werkt vanuit de centrale gedachte dat een goed ontwerp ruimte creëert waar de gebruiker zich welkom en thuis voelt, wordt gerespecteerd en uitgedaagd. Het bureau is in 1958 opgericht en wordt geleid door Patrick Fransen, Laurens Jan ten Kate en Herman Hertzberger.