Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Lezing Openbare ruimte, verblijfsgebied van de stad

10 maart

Lezing Openbare ruimte, verblijfsgebied van de stad

Woensdag 10 maart 2021
Online AIA-Lezing door Hanneke Kijne - MORE landscape


Door woningbouw binnenstedelijk te ontwikkelen voorkomen we dat we het landschap buiten de stad verder exploiteren. Dit landschap hebben we hard nodig voor natuurgebieden, wateropvang, biodiversiteit, CO2- en fijnstofopvang, voedselproductie en recreatie. Inbreidingsontwikkelingen zoals die langs de kanaaloevers in Alkmaar zijn dus wenselijk. Maar dat inbreiden kan alleen als er met deze ontwikkelingen voldoende aandacht gaat naar de kwaliteit van de buitenruimte. Op de schaal van de stad tot aan de schaal van de tuin en straat, met ook hier voldoende ruimte voor flora en fauna, wateropvang, CO2-opvang en schaduw. Die buitenruimte is ook nodig voor de grotere aantallen inwoners, om buiten te kunnen wandelen, sporten en spelen. Tegelijk wordt ook de ondergrond van de buitenruimte steeds voller. We hebben meer landschap, meer buitenruimte nodig, op een kleinere oppervlakte.


Hanneke Kijne - MORE landscape
Hanneke Kijne is oprichter en eigenaar van het ontwerpbureau MORE landscape. Van 2006-2019 was ze als projectleider en hoofdontwerper mede-eigenaar van HOSPER. Sinds 2018 is Hanneke hoofd landschapsarchitectuur van de masteropleiding Landschapsarchitectuur bij de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Ze is lid van de welstandscommissie Utrecht, en bestuurslid van de NHBos stichting. Haar entreerede uit 2018 bij de Academie van Bouwkunst is gepubliceerd: ‘MORE landscape, the need for a new perspective’


De lezing vindt plaats via Zoom.
Datum: woensdag 10 maart 2021
Tijd: 20.00 uur
Locatie: online, via Zoom.
Reserveren: u bent van harte welkom om aan te sluiten. Opgeven voor deze digitale lezing kan via info@aia-alkmaar.nl. Wij sturen de dag voor de lezing een weblink en een code waarmee u op 10 maart vanaf 19:45 kunt inloggen.


De lezing is ook live te volgen via YouTube, klik hier.

zie ook: AIA-Lezing lees meer