Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

wat doet het AIA

Het AIA (Architectuur Informatiecentrum Alkmaar) is opgericht in 1993. Inmiddels bestaat het AIA-Alkmaar bijna 30 jaar en staat bekend als een architectuurcentrum met kwalitatief hoogwaardige lezingen, met een vaste jaarlijkse architectuurtentoonstelling van een toonaangevende architect, met andere wisselende activiteiten (zoals AIA-Architectuurprijs van een gemeente in de regio). Wij genieten een royale en steeds toenemende belangstelling.

Thema 2021 ‘HOE GAAN WE OM MET DE RUIMTE?’

'Architectuur Informatiecentrum Alkmaar’. We doen meer dan alleen informatie geven; we zijn een platform voor partijen die in een ruim werkveld rondom het vak architectuur een verhaal te vertellen hebben. Of die met elkaar in discussie gaan. Daarbij gaat het steeds over een actueel en/of lokaal aspect van het vak architectuur in brede zin. In de afgelopen jaren hebben we jaarthema’s gehanteerd die refereerden aan de stand van zaken rondom het vak. Leidraad voor onze activiteiten in 2021-2022: ‘HOE GAAN WE OM MET DE RUIMTE?’

Onder het hoofdstuk 'jaarverslagen' vindt u al onze eerdere thema's terug. U kunt deze downloaden en bekijken.

Programmaraad

In 2008 is de programmaraad samengesteld. De raad bestaat uit prominente vertegenwoordigers van culturele- en bestuurlijke partijen die het AIA omringen. De bedoeling is dat de programmaraad het bestuur van het AIA adviseert over de huidige- en vooral de toekomstige programmering.

Vrienden van de architectuur zijn vrienden van het AIA.
Word ook vriend (voor € 20,- per jaar) en meld u aan via info@aia-alkmaar.nl.
Een hogere bijdrag is uiteraard zeer welkom.