Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

AIA-LEZING 17.4.2014

Architectuurlezing door Max van Aerschot

STADSBOUWMEESTER EN METROPOOLREGIO
Lezing door Max van Aerschot, stadsbouwmeester te Haarlem
Max van Aerschot
Om de kwaliteit van bebouwing en openbare ruimte te behouden en/of te verbeteren is het noodzakelijk daar zorgvuldig mee om te gaan. Ymond, Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer maken deel uit van de metropoolregio Amsterdam. In deze regio zijn economisch verkeer, arbeidsmarkt, woningmarkt, vervoersnetwerken en de ruimtelijke samenhang verweven tot één daily urban system. De stadsbouwmeester kan de noodzakelijke integrale processen hierin verbinden en van inhoudelijke adviezen voorzien.
 
Max van Aerschot, architect urbanist
Max van Aerschot studeerde in 1989 af aan de academie voor Bouwkunst te Amsterdam en startte in 1991 zijn eigen bureau. Kenmerkend voor al zijn ontwerpen is het respect voor ruimte en de historie van elke plek. Van Aerschot is als gastdocent verbonden aan de Academie van Bouwkunst in Arnhem/TU-Delft en publiceert in vak- en cultuurmagazines. Sinds 2008 is hij stadsbouwmeester van Haarlem.
 
Donderdag 17 april 2014, 20.00 uur
TAQA Theater De Vest - Pleinzaal

Canadaplein 2, Alkmaar
Toegang vrij

Voor meer informatie klik hier

Komende activiteiten:
AIA-LEZING: do 17.04, do 05.06, do 16.10, do 04.12
AIA-BEZOEK: do 02.10
AIA-FILM: zo 25.05, zo 28.09, zo 30.11
AIA-DVDA: za 21.06

AIA wordt ondersteund door:
stimuleringsfonds creatieve industrie, Gemeente Alkmaar, BNA Kring Alkmaar, Bouwend Nederland Alkmaar, Bouwfonds Ontwikkeling, Monier Roofs For Living, SteenCenter Noord-Holland, Stoel van Klaveren Bouwstoffen, Patina Hellende Daken, Kennemer Wonen, Van Alckmaer voor wonen, Woningbouwvereniging Langedijk, Wooncompagnie, Woonwaard Noord-Kennemerland, Ymere, Finesse Druk, Jan de Wit Architect, Breddels Architecten, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Rietvink Architecten