Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Herinnering uitnodiging AIA-EXPO ‘Hoogbouw als vorm van verdichting’

 
AIA-EXPO
‘Hoogbouw als vorm van verdichting’
AIA-Expo
 
 
 
20180906_EXPO
Expositie ‘Hoogbouw als vorm van verdichting’

Nederland heeft een kolossale woningbouwopgave, en als we het buitengebied open willen houden moeten we de steden verdichten. Dit leidt steeds meer tot hoogbouw. Is dat echt onvermijdelijk of is het vooral manifestatiedrang? En hoe kan hoogbouw leiden tot een goede kwaliteit van de directe en de wijdere omgeving?
Komt het zien op een expositie van 10 recente hoogbouwprojecten in Noord-Holland van de architectenbureaus BBHD, Boparai, Breddels, DOK, FARO, Geo, Heeren 5, Rietvink, Roy Gelders, Ulrich Architectuur en VMX, en debatteer mee.

 
 
06.09.2018 Opening tentoonstelling

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op donderdag 6 september om 20.00 uur in de Pleinzaal van TAQA Theater de Vest.

  • Inloop 19.30, aanvang 20.00 uur
  • Discussie met architecten en het publiek over het thema ‘hoogbouw als vorm van verdichting’ aan de hand van een aantal stellingen
  • Opening van de tentoonstelling door wethouder Christian Braak
 
 
07.09 t/m 02.10.2018 Tentoonstelling 'Hoogbouw als vorm van verdichting'

De expositie HOOGBOUW ALS VORM VAN VERDICHTING is te zien van vrijdag 7 september t /m zondag 2 oktober op de 1ste verdieping van TAQA Theater De Vest. Openingstijden maandag t/m vrijdag 09.00-17.00 uur, zaterdag 12.00-16.00 uur en bij voorstellingen ook zondagmiddag en ’s avonds.

 
 

donderdag 6 september 20.00 uur

 

TAQA Theater De Vest – Pleinzaal
Canadaplein 2 | 1811 KE | Alkmaar


Toegang is vrij.

 
 
expo_aia-alkmaar_BNA

De expositie is een gezamenlijke productie van het AIA (Architectuur Informatiecentrum Alkmaar) en de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus, netwerk Noord-Holland Regionaal).

 
 
KOMENDE ACTIVITEITEN
 
 

AIA-LEZING: di.16/10, wo.12/12
AIA-EXPO: do.06/09, 07/09 t/m 02/10
AIA-BEZOEK: oktober
AIA-FILM: najaar

* wijzigingen voorbehouden 

 
 
AIA wordt ondersteund door:

Gemeente Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland afd. N-H-N, BPD Ontwikkeling, Victoriefonds, BMN I Bouwmaterialen, BNA Kring Alkmaar, Breddels Architecten, Frans Tauber | interieurarchitect, Jan de Wit Architect, John Koomen Tuinen, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Monier, Patina Hellende Daken, Rietvink Architecten, Rob de Vries DVUA