Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA-Architectuurfietstocht 20 oktober

Op de fiets langs Bergense bouwkunst

 
Architectuurfietstocht
Op de fiets langs Bergense bouwkunst
icoon_bezoek
 
 
 
20181020_fietstocht

Ook in 2018 organiseert het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) de architectuurfietstochten o.l.v. architecten tijdens de kunst10daagse.
De architectuur van Bergen N.H. is beeldbepalend en spraakmakend. Dat geldt niet alleen voor de bouwkunst uit de vorige eeuw, maar ook voor de nieuwbouw van de laatste twintig jaar.

 
 
20181020

De Architectuurfietstocht van 2018 voert allereerst over het Plein dat de komende jaren drastisch wordt vernieuwd. Het Plein zelf is een staalkaart aan architectuurstijlen. Verder komen we langs een voormalige huisartsenwoning in vroeg modernistische-/Bauhausstijl, een aantal kleine herontwikkelings- en inbreilocaties waar woningbouw is gerealiseerd, het grote complex van de Zusters Ursulinen dat de afgelopen en komende jaren een grote transformatie ondergaat met een bijzondere moderne kapel met fraaie glas-in-loodramen van Jaap Min en afsluitend het beroemde Park Meerwijk met bijzondere woningen in de stijl van de Amsterdamse School. De tocht eindigt in Museum Kranenburg waar de expositie ‘100 jaar Park Meerwijk’ te zien is.

 

Kaarten voor deelname à € 15 zijn verkrijgbaar via www.dekunst10daagse.nl of op zaterdag 20 oktober 2018 in het Informatiecentrum van de Kunst10daagse (indien nog beschikbaar). De fietstocht duurt ongeveer 2 uur. Deelnemers ontvangen een brochure met daarin een toelichting bij de nummers op het kaartje. Eigen fiets meebrengen! Indien u daarover beschikt, graag uw eigen museumkaart meenemen.

 
 

Zaterdag 20 oktober 

Starttijden: 14.00 en 14.30 uur
Startpunt: nabij Paviljoen Kunts10daagse, Raadhuisstraat 2-4, Bergen NH
Eindpunt: Museum Kranenburg, Hoflaan

 

Deelname: 15 euro

 
 
KOMENDE AIA ACTIVITEITEN
 
 

AIA-LEZING  wo 12.12
AIA-FILM  za 28.10
* wijzigingen voorbehouden 

 
 
AIA wordt ondersteund door:

Gemeente Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland afd. N-H-N, BPD Ontwikkeling, Gravin van Bylandt Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, TAQA Cultuurfonds, Victoriefonds, BNA Noord-Holland Regionaal, Breddels Architecten, Jan de Wit Architect, John Koomen Tuinen, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Patina Hellende Daken, Rietvink Architecten, Rob de Vries DVUA