Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

uitnodiging AIA-Bezoek 9 oktober

 
AIA-Bezoek
Donderdag 9 oktober 2014
icoon_bezoek
 
 
 
Uitnodiging Architectuurexcursie 'Grootscheeps Utrecht'

Hierbij nodigen wij u uit om u deel te nemen aan onze jaarlijkse architectuurexcursie.

 
 
aia-bezoek_stadkantoor

Tijdens de excursie van 9 oktober 2014 worden door professionele architectuurgidsen, de nieuwste projecten getoond in het Stationsgebied van Utrecht, ook wel de grootste bouwput van Nederland genoemd. Op het programma staan onder andere de nieuwbouw van Hoog Catharijne, de aanleg van de singel, TivoliVredenburg, de OVTerminal, het Stadskantoor en het Jaarbeursplein.

Speciaal ter gelegenheid van ons bezoek zal Patrick Fransen, architect en partner bij Architectuurstudio HH (Herman Herzberger), de rondleiding in het recent gereed gekomen Muziekcentrum verzorgen.

Ook bezoeken we het Informatiecentrum Stationsgebied Utrecht, dat is ondergebracht in het pas geopende nieuwe stadskantoor. Het stadskantoor is ontworpen door Kraaijvanger. Het  gebouw is  gerealiseerd op een veelbelovende, maar uiterst complexe locatie, deels naast en deels bovenop de nieuwe stationshal.

Tijdens de rondleiding zal nog aandacht worden besteed aan diverse andere gebouwen zoals het entreegebouw van Nieuw Hoog Catharijne, de OV-terminal, het Casino en de Megabioscoop .

De excursie geeft u een indringend beeld van de dynamische toekomt van Utrecht.

De excursie start rond 8.30 uur en eindigt omstreeks 18.00 uur.

De deelnameprijs bedraagt € 25,-.

Aanmelding is uitsluitend mogelijk via info@aia-alkmaar.nl. Na uw aanmelding volgt een bevestiging met nadere informatie over het programma of een volmelding.

 
 
aia-bezoek_Tivoli
 
 

Donderdag 9 oktober 2014
Meld u aan via info@aia-alkmaar.nl.
De deelnameprijs bedraagt € 25,-. 

 
 
Komende activiteiten

AIA-LEZING: do 16.10, do 04.12 
AIA-BEZOEK: do 09.10 
AIA-FILM: zo 30.11

 
 
SCI - zwart 4 regels kleinst
AIA wordt ondersteund door:
stimuleringsfonds creatieve industrie, Gemeente Alkmaar, BNA Kring Alkmaar, Bouwend Nederland Alkmaar, Bouwfonds Ontwikkeling, Monier Roofs For Living, SteenCenter Noord-Holland, Stoel van Klaveren Bouwstoffen, Patina Hellende Daken, Kennemer Wonen, Van Alckmaer voor wonen, Woningbouwvereniging Langedijk, Wooncompagnie, Woonwaard Noord-Kennemerland, Ymere, Finesse Druk, Jan de Wit Architect, Breddels Architecten, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Rietvink Architecten