Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA-BNA Excursie 22 september

 

‘Mis deze unieke excursie niet. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar’

 
 
AIA-BNA architectuurexcursie
vrijdag 22 september
icoon_bezoek
 
 
 
2017_hofvijfer

foto: Peter Toxopeus

Bijzondere AIA-BNA Architectuurexcursie
OP ZOEK NAAR HET DNA VAN DEN HAAG

Op vrijdagmiddag 22 september vindt de architectuurexcursie plaats.
De bus vertrekt om 08.00 uur vanaf Motel Akersloot.

 
 
2017_denhaag

In afwachting van de komst van een nieuw kabinet is het tijd voor een spannende architectuurexcursie naar Den Haag.
Het programma omvat ondermeer een inleiding en wandeling onder leiding van Haagse architectuurgidsen door het centrum van Den Haag. We lopen door de moderne hoogbouw van de ministeries die pal tegen de historische stad is gebouwd. We bezoeken de transformatie van de voormalige ministeries van VROM door OMA, de ministeries Veiligheid en Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van Kollhoff en de transformatie van het Wijnhavenkwartier. Ook bezoeken we het stadhuis van Richard Meijer en het Souterrain van Rem Koolhaas.

 
 
2017_hoge raad_KAAN

Voordat we gaan lunchen gaan we nog kijken bij Urban Farmers, een voor Nederland uniek project. Na Zurich en Berlijn is dit de eerste Nederlandse vestiging van een bijzonder concept: op het dak van een voormalig kantoor worden vissen gekweekt en groenten verbouwd en lokaal verkocht onder het motto ‘weet wat u eet’.
Na de lunch volgt een ontvangst met toelichting en rondwandeling over de sportcampus Zuiderpark van het Engelse architectenbureau FaulknerBrowns.
Het hoogtepunt van de dag is een bezoek met rondleiding aan het gloednieuwe gebouw van de Hoge Raad van KAAN architecten. De deelnemers aan de excursie behoren tot de eerste bezoekers van dit indrukwekkende gebouw.

 
 

Aanmelden voor deelname bij het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar AIA: mail info@aia-alkmaar.nl of bel naar 072-5124648.
Deelnamekosten bedragen € 50,- per persoon (het bijzonder programma maakt een geringe verhoging van eerder genoemde bedragen noodzakelijk). Betaling via bank nr. NL30 RABO 0396 4691 67 t.n.v. Stichting AIA, Alkmaar onder vermelding van ‘Excursie Den Haag’.
Aanmelden kan tot dinsdag 19 september. Meldt u zich tijdig aan voor deze bijzondere excursie!

 
 

gecombineerd evenement AIA-BNA

Vrijdag 22 september, 08.00 uurDe bus vertrekt om 08.00 uur vanaf Motel Akersloot.

Deelnamekosten bedragen € 50,- per persoon (het bijzonder programma maakt een geringe verhoging van eerder genoemde bedragen noodzakelijk).

 
 
KOMENDE ACTIVITEITEN
 
 
AIA-Expo DP6
2 september t/m 1 oktober
AIA-Expo
 
 
 
EXPERIENCE ARCHITECTURE
TAQA Theater De Vest - bovenfoyer

De tentoonstelling ‘Experience Architecture’ van het werk van architectenbureau DP6, de architect van het gloednieuwe Podium Victorie op Overstad. DP6 is opgericht in 1999 en streeft naar bijzondere, vernieuwende en hoogwaardige architectuur. De gebouwen van DP6 prikkelen de zintuigen, zowel in vormgeving, gebruik van kleur en licht als in materiaal.

201709 Expo DP6 - Podium Victorie
 
 

  

 
 
AIA-Lezing
di 17.10 Lezing door Fridjof van de Berg
icoon_lezing
 
 
 
De stad is nooit af
Tijd: 20.00 uur Locatie: Bibliotheek, Gasthuisstraat 2, Alkmaar Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro

Transformatie, herinrichting, nieuwbouw, renovatie, reconstructie: de stad is nooit af. Fridjof van den Berg, architect en architectuurdocent over de processen die aan deze ingrepen vooraf gaan, en over de noodzaak om permanent in de stad te investeren. Aan de hand van actuele voorbeelden.
 
AIA-LEZING di 12.12
AIA-FILM di 31.10, di 21.11
* wijzigingen voorbehouden

20171017_Fridjof
 
 
AIA wordt ondersteund door:

Gemeente Alkmaar, BMN l Bouwmaterialen, BNA Kring Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland Alkmaar, BPD Ontwikkeling, Eaton Industries, John Koomen Tuinen, Monier Roofs For Living, Rabo Fonds Coöperatief Dividend, Frans Tauber, Patina Hellende Daken, Jan de Wit Architect, Breddels Architecten, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Rietvink Architecten, Rob de Vries DVUA