Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

uitnodiging AIA-Filmmiddag 28 september

 
AIA-Film
Zondag 28 september 2014, 15.30 uur
icoon_film
 
 
 
3D-PRINTEN, DE NIEUWE BOUWMETHODE?
Hierbij nodigen wij u uit voor de filmmiddag in CineBergen.
 
 
AIA-Film-print_20140928

The Man Who Prints Houses

Enrico Dini wil onze visie op bouwen radicaal hervormen. Hij gelooft rotsvast dat gebouwen geprint kunnen worden met zijn revolutionaire 3D-printtechnologie en speciaal ontworpen artificiële zandsteen. Hij zet alles op alles om dit ook in de praktijk te realiseren. Maar kan dit ook echt? Wanneer het zijn familieleven en zijn zaak bijna ruïneert, gaat zijn missie dan niet te ver? De film brengt een persoonlijk portret van een man-met-een-missie, een man die ondanks alles blijft volharden. Maar is hij gek of geniaal?

Over de Kaasfabriek

De documentaire wordt ingeleid door André van Rijswijck van de Kaasfabriek. De Kaasfabriek is dé plek in Alkmaar waar je (bijna) alles kunt maken met 3D-printtechnieken. De Kaasfabriek is gehuisvest in een aantal oude zeecontainers met daarin 3D-printers, een grote lasersnijder, vinylsnijder, een portaalfrees en meer. Zij bieden een inspirerende ruimte, kennis, vaardigheden en voorzieningen om samen te werken, te experimenteren, te leren en kennis te delen.

Lees meer...
 
 

Zondag 28 september 2014, 15.30 uur
CineBergen
Eeuwigelaan 7 | 1861 CL | Bergen NH
Losse kaarten: € 8,50 (65+ € 7,50 ;studenten en tot 18 jaar € 7,00)
Reserveren: via www.cinebergen.nl of 072 589 6310 (reserveerlijn)

 
 
Komende activiteiten
AIA-LEZING: do 16.10, do 04.12 
AIA-BEZOEK: do 09.10 
AIA-FILM: zo 28.09, zo 30.11
 
 
SCI - zwart 4 regels kleinst
AIA wordt ondersteund door:
stimuleringsfonds creatieve industrie, Gemeente Alkmaar, BNA Kring Alkmaar, Bouwend Nederland Alkmaar, Bouwfonds Ontwikkeling, Monier Roofs For Living, SteenCenter Noord-Holland, Stoel van Klaveren Bouwstoffen, Patina Hellende Daken, Kennemer Wonen, Van Alckmaer voor wonen, Woningbouwvereniging Langedijk, Wooncompagnie, Woonwaard Noord-Kennemerland, Ymere, Finesse Druk, Jan de Wit Architect, Breddels Architecten, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Rietvink Architecten