Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA Fietsexcursie Bergen aan Zee op vrijdag 29 oktober 2021

 
Architectuurroute
per fiets door Bergen aan Zee
icoon_fietstocht
 
 
 

Fietsexcursie georganiseerd door het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar tijdens de Kunst10daagse van Bergen op vrijdag 29 oktober 2021

 
 
Bergen aan Zee_MaartenMin

De architectuurroute voert langs 24 interessante panden in Bergen aan Zee. De tocht wordt begeleid door betrokken architecten. Startplaats van de excursie is Fisher’s Restaurant aan het Van der Wijckplein 18 in Bergen aan Zee (let op: hier gelden coronamaatregelen). Onder het genot van een kopje koffie krijgt u een beschrijving van de excursie en een korte schets van het dorp Bergen aan Zee door Maarten Min. Ook ontvangt u een brochure van de tocht.

Daarna start de fietstocht in groepen van twintig personen. Tijdens de fietstocht zullen enkele bijzondere staaltjes van architectuur door de aanwezige architecten nader worden belicht. De fietstocht gaat voornamelijk langs woonhuizen, slechts op een enkele plek kan binnen worden gekeken. Bij het Zeehuis NIVON wordt aangelegd voor een verfrissing. (Ook daar gelden coronamaatregelen). De excursie eindigt weer bij Fisher’s waar onder het genot van uw eigen drankje kan worden nagepraat.


Organisatie
De excursie vindt plaats op vrijdag 29 oktober. Er kunnen maximaal zestig personen aan deelnemen, verdeeld over drie groepen (A, B en C) van twintig. Elke groep wordt begeleid door twee professionele gidsen. Groep A start om 13.30 uur, groep B om 14.00 uur en groep C om 14.30 uur. De hele tocht inclusief inleiding duurt ongeveer 2,5 uur.
U komt op eigen gelegenheid en met uw eigen fiets naar Fisher’s Restaurant in Bergen aan Zee.


Aanmelding en kosten
De kosten van de fietsexcursie bedragen 12,50 euro per persoon. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@aia-alkmaar.nl onder vermelding van ‘Fietstocht Bergen aan Zee’ en uw naam en adres. De eerste zestig aanmelders ontvangen een factuur en informatie over de groepsindeling en het starttijdstip. De uiterste inschrijfdatum is 27-10-2021. Wees er snel bij want vol is vol.

 
 
Bergen aan Zee_LodyTrap

Foto boven: Huis Maarten Min, in Bergen aan Zee / (c) Erik Boschman
Foto onder: Coasthouse Bergen aan Zee, ontwerp Lody Trap. 

 
 
AIA wordt ondersteund door:

Gemeente Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland afd. N-H-N, BPD Ontwikkeling, van Hylckama Vlieg Foundation, TAQA Cultuurfonds, BNA Noord-Holland Regionaal, Breddels Architecten, Jan de Wit Architect, John Koomen Tuinen, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Patina Hellende Daken, Rietvink Architecten, Rob de Vries DVUA