Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA-Film 19 december

 
AIA-Film
Dinsdag 19 december
icoon_film
 
 
 
20171219_strange
Strange & Familiar Architecture on Fogo Island

In deze 54 minuten durende documentaire is de aandacht gericht op enkele artistieke bouwprojecten op het eiland Fogo, onderdeel van Newfoundland (Canada). Hoe een klein eiland groot denkt! En: “When the buildings are gone, the landscape will be still here”

 

Todd Saunders keert terug naar de plek van zijn jeugd, Newfoundland, om daar op Fogo Island een hotel met 29 kamers en vier studio’s voor kunstenaars te ontwerpen. Hij laat zich inspireren door de sobere schoonheid van de lokale traditionele architectuur. De interieurs zijn door lokale ambachtslieden uitgevoerd. Uitgangspunt is de zelfredzaamheid en onafhankelijke geest van de bewoners van het eiland Fogo, alsmede de wens om het eiland nieuw leven in te blazen. Echter zonder het commercieel te maken.
In een dergelijke ruige natuur steekt de strakke architectuur fel af. Er zijn ergere plekken om tijdelijk te verblijven.

 
 

Regie: Marcia Connolly, Katherine Knight; land: Canada; duur: 54 min.; taal: Engels; ondertiteling: Nederlands
Film start om 19:15 uur
LET OP: aangepaste prijs.
€ 10 per ticket, inclusief koffie/thee vooraf en drankje na afloop
(Cinevillepashouder gratis)
Reserveren via www.filmhuisalkmaar.nl

 
 

Dinsdag 19 december, 19.15 uur

 

Filmhuis Alkmaar
Pettemerstraat 3 |1823 CW Alkmaar

 

LET OP: aangepaste prijs.
Toegang: 10 euro inclusief koffie/thee vooraf en drankje na afloop

(Cinevillepashouder gratis)

 
 
AIA wordt ondersteund door:

Gemeente Alkmaar, BMN l Bouwmaterialen, BNA Kring Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland Alkmaar, BPD Ontwikkeling, Eaton Industries, John Koomen Tuinen, Monier Roofs For Living, Rabo Fonds Coöperatief Dividend, Frans Tauber, Patina Hellende Daken, Jan de Wit Architect, Breddels Architecten, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Rietvink Architecten, Rob de Vries DVUA