Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA-Film 27 november 2016

 
AIA-Film
Zondag 27 november 2016
icoon_film
 
 
 
Antwerpen Centraal

Onder de titel ‘Antwerpen Centraal’ organiseert Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) zondag 27 november de filmmiddag over architectuur in Cinebergen (Eeuwigelaan 7, Bergen).
De middag begint om 15.30 uur met een inleiding. Na de inleiding start de film ‘Antwerpen Centraal’.

 
 
Antwerpen Centraal

De film ‘Antwerpen Centraal’ laat u door de fysieke en mentale ruimte reizen van de Antwerpse spoorwegkathedraal, van zijn ontstaan tot nu en zelfs in de toekomst. De film doorkruist drie eeuwen (Belgische) treingeschiedenis: van de eerste sporen van de Belgische Spoorwegen tot en met de bouw van de hogesnelheidslijn in de 21ste eeuw. De herinnering aan België's koloniale verleden, en de ligging van het station in het hart van de drukke diamantwijk en in de nabijheid van de Antwerpse dierentuin roepen een surreële wereld op waarbij tegengestelde elementen zoals dier en mens, natuur en industrie, barok en moderniteit, verval en opbouw op een complexe manier met elkaar zijn verweven.

U bent van harte welkom.

Lees meer...
 
 
20161127_antwerpen centraal
 
 

Zondag 27 november 2016
zaal open: 15.30 uur

Cinebergen
Eeuwigelaan 7 | 1861 CL | Bergen NH
Losse kaarten: € 9,00
65+ € 8,50 l studenten en tot 18 jaar € 7,00
Reserveren: via www.cinebergen.nl of 072 589 6310 (reserveerlijn)

 
 
Komende activiteiten

AIA-LEZING  do 08/12

 
 
AIA wordt ondersteund door:

Gemeente Alkmaar, TAQA Cultuurfonds, BMN Bouwmaterialen, BNA Kring Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland Alkmaar, BPD Ontwikkeling, Eaton Industries, Monier Roofs For Living, Patina Hellende Daken, Kennemer Wonen, Piet en Frans Tauber, Van Alckmaer voor wonen, Woningbouwvereniging Langedijk, Wooncompagnie, Woonwaard Noord-Kennemerland, Jan de Wit Architect, Breddels Architecten, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Rietvink Architecten bv BNA, Jos Ooijevaar Architect, Bouwkundig Ontwerp- en Tekenbureau J.R. Volbeda