Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA-Film 31 oktober

 
AIA-Film
Dinsdag 31 oktober
icoon_film
 
 
 
20171031_Koyaanisqatsi_1
Koyaanisqatsi: life out of balance

Koyaanisqatsi: life out of balance is een documentaire uit 1982 met muziek van Philip Glass. Een cultfilm met alleen beeld en geluid. Vertraagd en versneld gefilmd, geeft het een hypnotiserend beeld over de moderne mens en onze relatie tot de natuur en de technologie.
In de taal van de Hopi-indianen staat koyaanisqatsi voor "leven in gekte, leven in onrust, leven in onbalans, leven in desintegratie, een manier van leven die vraagt om een andere manier van leven". Beelden van landschappen in Amerika wisselen zich af met die van Amerikaanse steden.
De minimale, repeterende muziek van Philip Glass draagt bij aan het hypnotiserende effect en heeft zeker bijgedragen aan het succes van de film.

 
 
20171031_Koyaanisqatsi_dames

De film is de eerste in de Qatsi-trilogie. Deze bestaat verder uit 'Powaqqatsi' (1988) en 'Naqoyqatsi' (2002). De trilogie geeft verschillende aspecten van de relatie tussen mens, natuur en technologie weer. Koyaanisqatsi is de bekendste film van de trilogie en wordt beschouwd als een cultfilm.

 
 

Regie: Godfrey Reggio
Taal: geen; duur: 86 min.

 
 

Dinsdag 31 oktober, 19.30 uur

Filmhuis Alkmaar
Pettemerstraat 3 |1823 CW Alkmaar

Toegang: € 12,50 inclusief koffie/thee vooraf en drankje naar keuze achteraf (Cinevillepashouder gratis)

 
 
KOMENDE ACTIVITEITEN

AIA-Lezing: 12/12

 
 
AIA wordt ondersteund door:

Gemeente Alkmaar, BMN l Bouwmaterialen, BNA Kring Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland Alkmaar, BPD Ontwikkeling, Eaton Industries, John Koomen Tuinen, Monier Roofs For Living, Rabo Fonds Coöperatief Dividend, Frans Tauber, Patina Hellende Daken, Jan de Wit Architect, Breddels Architecten, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Rietvink Architecten, Rob de Vries DVUA