Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA-Lezing 10 december

 
AIA-Lezing
Donderdag 10 december 2015
icoon_lezing
 
 
 
'Planning van Vluchtelingenkampen'

Hierbij nodigen wij u uit voor de lezing door Jaap Graber (architect, stedenbouwkundige) en Joan Stegenga- Rydlewska (stedenbouwkundige Ruimte en Duurzaamheid, Gemeente Amsterdam)

 
 
20151210_plan

Amsterdam helpt bij planning van vluchtelingenkampen

De planning en realisatie van vluchtelingenkampen met meer dan 100.000 inwoners vraagt om een stedenbouwkundige aanpak. Op uitnodiging van minister Ploumen is Amsterdam actief in Jordanië. Het project betreft hulp aan zowel Jordanië als aan UNHCR. De Nederlandse hulp betreft de opvang van vluchtelingen in Noord Jordanië in het kamp Al Zaatari met 90.000 vluchtelingen en in de regio Mafraq (250.000 vluchtelingen). Concreet draagt het Nederlandse team van de gemeente Amsterdam bij aan een integrale aanpak van planning, basisvoorzieningen zoals drinkwater, riolering en afvalverwerking, transport, ambulance en bestuur. Voor de verdere ontwikkeling van het kamp zijn de belangrijkste principes benoemd waarop gestuurd kan worden. Voor de huisvesting is bijvoorbeeld verbeeld hoe patronen en stedelijke weefsels zich kunnen ontwikkelen. Leidende principes daarbij zijn investeren in eindwaarde en in infrastructuur. En sturing op flexibiliteit zodat verschillende eindbestemmingen mogelijk zijn.

Lees meer...
 
 
20151210_team

Het planning-team beslaat uit :
Hans van der Made, senior stedenbouwkundige Ruimte en Duurzaamheid, Gemeente Amsterdam;
Joan Stegenga-Rydlewska, stedenbouwkundige Ruimte en Duurzaamheid, Gemeente Amsterdam;
Jaap Graber, architect en stedenbouwkundige;
Bengin Dawod, architect.

 
 

Donderdag 10 december 2015, 20.00 
TAQA Theater De Vest, Pleinzaal
Canadaplein 2 | 1811 KE | Alkmaar

Toegang vrij

 
 
Komende activiteiten

AIA-LEZING: do 21/01, do 10/03, do 19/05
AIA-FILM: zo 28/02, zo 29/05

* wijzigingen voorbehouden

 
 
SCI - zwart 4 regels kleinst
AIA wordt ondersteund door:

stimuleringsfonds creatieve industrie, Gemeente Alkmaar, BNA Kring Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland Alkmaar, BPD Ontwikkeling, Monier Roofs For Living, Stoel van Klaveren Bouwstoffen, Patina Hellende Daken, Kennemer Wonen, Van Alckmaer voor wonen, Woningbouwvereniging Langedijk, Wooncompagnie, Woonwaard Noord-Kennemerland, Ymere, Finesse Druk, Jan de Wit Architect, Breddels Architecten, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Rietvink Architecten