Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA-Lezing 10 maart

 
AIA-Lezing
Donderdag 10 maart 2016
icoon_lezing
 
 
 
Nieuw Oud-Overdie, een metamorfose

Hierbij nodigen wij u uit voor een lezing over de ontwikkeling van Oud Overdie. De lezing wordt gegeven door Pierre Sponselee en Marnette Vroegop (Woonwaard), Jurgen van de Ploeg (FARO Architecten) en Bas Liesker (Heren 5 architecten).

 
 
20160310 woonwaard 1

De transformatie van een volksbuurt
Met de opening van het Spieghelplein is onlangs een mijlpaal bereikt in de vernieuwing van Oud-Overdie. Al sinds 2002 wordt gewerkt aan vernieuwing van de wijk. Corporaties, gemeente en bewoners hebben in 2003 de ambitie uitgesproken om van de volksbuurt Oud-Overdie een gedifferentieerde wijk te maken. Sloop, nieuwbouw en renovatie van woningen was daarvoor noodzakelijk. Nu, meer dan 10 jaar later, nadert Oud-Overdie zijn voltooiing. De ambitie uit 2003 is in belangrijke mate gerealiseerd.

In de lezing op 10 maart vertellen Pierre Sponselee en Marnette Vroegop van Woonwaard over de soms turbulente totstandkoming van de vernieuwing van Oud-Overdie. Zij gaan in op de rol van bewoners bij het maken van plannen en op keuzes die, door de veranderende tijd, aangepast moesten worden. Jurgen van de Ploeg van FARO Architecten en Bas Liesker van Heren 5 architecten vertellen over de stedenbouwkundige- en ontwerpuitdagingen waarvoor zij hebben gestaan en over oplossingen die ze gekozen hebben.

Lees meer...
 
 
20160310 Sprekers
 
 

Donderdag 10 maart 2016, 20.00 
TAQA Theater De Vest, Pleinzaal
Canadaplein 2 | 1811 KE | Alkmaar

Toegang vrij

 
 
Komende activiteiten

AIA-LEZING: do 10/03, do 19/05, do 13/10, do 08/12
AIA-FILM: zo 29/05

* wijzigingen voorbehouden

 
 
SCI - zwart 4 regels kleinst
AIA wordt ondersteund door:

stimuleringsfonds creatieve industrie, Gemeente Alkmaar, TAQA Cultuurfonds, BNA Kring Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland Alkmaar, BPD Ontwikkeling, Monier Roofs For Living, Stoel van Klaveren Bouwstoffen, Patina Hellende Daken, Kennemer Wonen, Van Alckmaer voor wonen, Woningbouwvereniging Langedijk, Wooncompagnie, Woonwaard Noord-Kennemerland, Ymere, Jan de Wit Architect, Breddels Architecten, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Rietvink Architecten.