Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA-Lezing 11 december

Flexwonen, oplossing voor nijpend woonprobleem

 
AIA-Lezing 11 december
door Bert Rotteveel en Jozien Timmers
icoon_lezing
 
 
 
20191202_flexwonen
Flexwonen, oplossing voor nijpend woonprobleem

Flexwonen is een woonconcept dat door de rijksoverheid wordt gestimuleerd met het programma ‘Stimuleringsaanpak Flexwonen’. Het doel is om op korte termijn meer tijdelijke en flexibele woningen te realiseren voor doelgroepen in de knel: jongeren en ‘spoedzoekers’. Tegelijk staan er ook in Noord-Holland veel panden leeg. Met zijn bedrijf FlexwonenNH, een commercieel bedrijf met een sociale insteek, combineert Rotteveel die twee problemen tot één oplossing, in samenwerking met o.a. zorgorganisaties, bewindvoerders en gemeentes. Gebouweigenaren worden ontzorgd in verbouwing en beheer. Na de pauze presenteert Jozien Timmers een andere benadering die dezelfde doelgroep kan dienen, en meer. MVSA ontwikkelde samen met ‘Woody Concepts’ een modulair prefabsysteem met een hoogwaardige architectuur, gericht op de recreatiemarkt, dat ook kansen biedt voor de woningmarkt.

 
 
20191211_sprekers

Bert Rotteveel is directeur-eigenaar van Rotteveel M4 bouwmanagement en vastgoedadvies. M4 FlexwonenNH is in 2016 opgericht en heeft inmiddels zes locaties in Alkmaar en de regio.

 

Jozien Timmers is architect bij MVSA Architects en houdt zich o.a. bezig met onderzoek naar nieuwe vormen van bouwen voor de stad van de toekomst.

 
 

Woensdag 11 december om 20.00 uur

TAQA Theater De Vest – Pleinzaal | Canadaplein 2 | Alkmaar
Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro

 
 
AIA wordt ondersteund door:

Gemeente Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland afd. N-H-N, BPD Ontwikkeling, van Hylckama Vlieg Foundation, TAQA Cultuurfonds, BNA Noord-Holland Regionaal, Breddels Architecten, Jan de Wit Architect, John Koomen Tuinen, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Patina Hellende Daken, Rietvink Architecten, Rob de Vries DVUA