Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA-Lezing 12 december

 

Attentie!!
Gezien het belang van het onderwerp en de verwachte belangstelling vindt de lezing plaats in de Pleinzaal van TAQA Theater De Vest Aanvang: 20.30 uur !!
Omgevingsvisie Alkmaar 2040
Hoe ziet Alkmaar er in de toekomst uit? En wat vindt u daarvan?
Daarover gaat het in de Omgevingsvisie.

 
 
AIA-Lezing
Dinsdag 12 december
icoon_lezing
 
 
 
20171212_huiswaarder
Omgevingsvisie Alkmaar 2040

Gemeente Alkmaar heeft onlangs de Omgevingsvisie Alkmaar 2040 vastgesteld. In de visie wordt globaal de toekomstige ontwikkelingsrichting van de gemeente geschetst. Aan de hand van verhalende ambities en een visie op Alkmaars rol in de regio, wordt duidelijk gemaakt waar de zwaartepunten in de ontwikkeling van de gemeente komen te liggen.
Naast een wettelijke verplichting is de Omgevingsvisie vooral bedoeld als discussiedocument voor het gemeentebestuur, inwoners, initiatiefnemers, ontwikkelaars, en andere overheden.
Bovendien vormt de Omgevingsvisie de basis voor de nieuwe Omgevingsplannen die vanaf 2021 in de plaats komen van de huidige Bestemmingsplannen.

 
 
20171212_kanaaloever

In de loop van 2018 zal het uitwerkingsprogramma voor de Alkmaarse Kanaalzone verder gestalte krijgen en als kader dienen voor de belangrijkste Alkmaarse ontwikkelingslocaties van de toekomst. Langs de oevers van het Noordhollandsch Kanaal verrijst straks het Alkmaar van morgen: een slim, groen stadsdeel waar wordt gewoond, gewerkt en gerecreëerd. Het kanaal krijgt als stadsrivier een centrale rol.

 
 

Ricsi van Beek (Amsterdam, 1978) is sociaal geograaf en stedenbouwkundige. Momenteel is hij als stedenbouwkundige verbonden aan de gemeente Alkmaar. Hiervoor werkte hij voor de gemeenten Noordoostpolder en Bloemendaal waar hij als projectleider onder meer vormgaf aan de Structuurvisie Bloemendaal. Hij is lid van de Adviesraad van Ymere Zuid-Kennemerland en van de denktank Strategische Verstedelijking van de gemeente Haarlem.

 
 

Dinsdag 12 december, 20.30 uur

TAQA Theater De Vest
Pleinzaal  |  Canadaplein 2  |  1811 KE Alkmaar

Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro

 
 
AIA wordt ondersteund door:

Gemeente Alkmaar, BMN l Bouwmaterialen, BNA Kring Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland Alkmaar, BPD Ontwikkeling, Eaton Industries, John Koomen Tuinen, Monier Roofs For Living, Rabo Fonds Coöperatief Dividend, Frans Tauber, Patina Hellende Daken, Jan de Wit Architect, Breddels Architecten, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Rietvink Architecten, Rob de Vries DVUA