Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA-Lezing 14 maart

 
AIA-Lezing door Ernest Briët
Woensdag 14 maart
icoon_lezing
 
 
 
20181403_amsterdam_wetlands
Amsterdam Wetlands
Lezing door Ernest Briët

Samen met Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer ontwikkelde Landschap Noord-Holland een nieuwe ruimtelijke benadering van het gebied tussen Alkmaar – Hoorn – Amsterdam –Beverwijk. Dit concept noemen zij ‘Amsterdam Wetlands’. De zoektocht startte vanuit een grote zorg voor dit gebied. Er is sprake van een groot aantal problemen waaronder inklinken van het veen met als gevolg een grote uitstoot van broeikasgassen en een teruggang van natuurwaarden zoals de weidevogels. Met het concept Amsterdam Wetlands is een nieuw wenkend perspectief ontstaan. Het wordt een top natuur- en recreatiegebied in het hart van de Metropoolregio Amsterdam. Er worden goede verbinding gerealiseerd tussen stad en het groene buitengebied. De initiatiefnemers van Amsterdam Wetlands willen in 2018 starten met een aantal pilots om samen met boeren, inwoners en ondernemers het concept verder uit te werken. Ook voor Alkmaar biedt dit legio kansen.

 
 
20180314_ernest_briet

Ernest Briët studeert in 1995 af als landschapsarchitect in Wageningen. Na een traineeship bij het Ministerie van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer werkt hij daar een aantal jaar als beleidsmedewerker bij de Rijksplanologische Dienst aan het onderwerp verstedelijking. Na projectmatige opdrachten bij een aantal andere ministeries werkt Briët als directeur bij diverse maatschappelijke organisaties in Noord-Holland. Na IVN en de Milieufederatie treedt hij in 2013 aan als directeur van de Stichting Landschap Noord-Holland. Integrale gebiedsontwikkeling is één van zijn grootste interessevelden.

 
 

Woensdag 14 maart 20.00 uur

 

TAQA Theater De Vest – Pleinzaal
Canadaplein 2 | 1811 KE | Alkmaar

Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro

 
 
KOMENDE ACTIVITEITEN
 
 

AIA-LEZING:  wo.23/05, di.16/10, wo.12/12
AIA-DvdA: juni
AIA-EVENT: vr.03/08, 04/08 t/m 31/08, vr.24/8
AIA-EXPO: do.06/09, 07/09 t/m 30/09
AIA-BEZOEK: oktober
AIA-FILM: najaar

* wijzigingen voorbehouden 

 
 
AIA wordt ondersteund door:

Gemeente Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland afd. N-H-N, BPD Ontwikkeling, Victoriefonds, BMN I Bouwmaterialen, BNA Kring Alkmaar, Breddels Architecten, Frans Tauber | interieurarchitect, Jan de Wit Architect, John Koomen Tuinen, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Monier, Patina Hellende Daken, Rietvink Architecten, Rob de Vries DVUA