Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA-Lezing 15 oktober

De verdozing van Nederland

 
AIA-Lezing 15 oktober
door Christopher de Vries en David Rademacher
icoon_lezing
 
 
 
20191015 VenloAerial
DE VERDOZING VAN NEDERLAND

We verruilen onze typische Hollandse cultuurlandschappen in snel tempo voor bedrijventerreinen met grote loodsen, vooral voor de logistieke sector. In opdracht van het College van Rijksadviseurs onderzocht Rademacher de Vries Architecten dit fenomeen. Een inventarisatie op verschillende schaalniveaus is omgezet in informatieve visualisaties en leidde tot zeven verschillende ontwerpstrategieën. De voorgestelde strategieën vragen allemaal om een grotere regie dan nu de praktijk is en ook om maatschappelijke keuzes. Het ontwerpend onderzoek levert een handvat voor discussies over realistische maatregelen, die wel allemaal een structurele politieke verandering vergen.

 
 
20191015 sprekers

Rademacher de Vries Architecten richt zich op de stedelijke omgeving, met name op strategische gebiedsontwikkeling. Het bureau ontwerpt vanuit onderzoek op verschillende schalen, vanuit culturele perspectieven en technologische en maatschappelijke veranderingen.

 

Christopher de Vries (1985) studeerde in 2011 af als architect aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en behaalde zijn bachelor aan de Technische Universiteit Delft. Hij werkte voor West 8, Jo Coenen en bij ZUS. In de VS maakte hij deel uit van het Harvard New Geographies Lab en OPSYS Landscape Infrastructure. Hij geeft les aan de TU Delft en werkt sinds kort bij Future Urban Regions.


David Rademacher (1984) studeerde in 2011 af als architect aan de ETH-Zürich en behaalde zijn bachelor aan de TU Delft. Hij werkte voor Jo Coenen, Vincent de Rijk en Vogt Landschaftsarchitekten. Hij doceerde aan de ETH in Zürich en geeft les aan het Berlage Instituut en aan de Rotterdam Academy for Architecture. In 2014 richt hij samen met Christopher de Vries het kantoor van Rademacher de Vries Architecten op.

 
 

Dinsdag 15 oktober om 20.00 uur

TAQA Theater De Vest – Pleinzaal | Canadaplein 2 | Alkmaar
Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro

 
 
AIA wordt ondersteund door:

Gemeente Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland afd. N-H-N, BPD Ontwikkeling, van Hylckama Vlieg Foundation, TAQA Cultuurfonds, BNA Noord-Holland Regionaal, Breddels Architecten, Jan de Wit Architect, John Koomen Tuinen, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Patina Hellende Daken, Rietvink Architecten, Rob de Vries DVUA