Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

De AIA Lezing op dinsdag 16 november is helaas gecanceld

 
Lezing | De Zwarte Hond
De lezing is helaas gecanceld
icoon_lezing
 
 
 

De AIA Lezing op dinsdag 16 november in TAQA Theater De Vest is helaas gecanceld. Het theater heeft in verband met het verzwaarde coronaprotocol de niet-theateractiviteiten gecanceld. De voor dinsdag geplande lezing van architectenbureau de Zwarte Hond zal worden verschoven naar een nog te bepalen avond in januari.

 
 
AIA-Lezing 16-11-21 Zwarte Hond Kavel

De Zwarte Hond stelt zich bij iedere opgave steeds de vraag, wat de toegevoegde waarde is van het project voor zijn omgeving. Aan de hand van een aantal projecten van De Zwarte Hond illustreren wij hoe wij onze ontwerpvisie in praktijk brengen.
Hoe speel je in op diversiteit en maak je plekken waar ieder zich thuis kan voelen? Hoe maak je een huiskamer voor de stad? Wat kan architectuur bijdragen aan het winnen van de Nobelprijs? Hoe maak je cultuur laagdrempelig? Wat geeft een gebouw (terug) aan de stad, en wat aan de mensen die hier wonen?

Bart van Kampen (Partner) en Lisa van der Slot (Associate) werken aan uiteenlopende architectuuropgaven bij De Zwarte Hond. Als geëngageerde ontwerpers zetten ze samen met opdrachtgevers, gebruikers, adviseurs en aannemers een breed gedragen ontwerp neer. Met creativiteit en vakmanschap en respect voor mens en milieu voegen ze waarde toe aan de ruimtelijke en sociale context. Of het nu om een woningopgave gaat, een schoolcampus of een cultuurcentrum, de architectuur is gericht op het welbevinden van mensen en aandacht voor het karakter van de plek die ze bestendigen met eeuwige schoonheid.

De Zwarte Hond is betrokken bij de ontwikkeling van de plannen voor het PEN-dorp in Alkmaar.

 
 

Datum: dinsdag 16 november 2021 // de lezing is vanwege Corona gecanceld en zal worden verschoven naar een nog te bepalen avond in januari.
Tijd: 20.00 uur
Locatie: TAQA Theater De Vest – Pleinzaal, Canadaplein 2, Alkmaar
Titel: Wat geeft een gebouw terug aan de stad?
Spreker: Bart van Kampen & Lisa van der Slot – De Zwarte Hond (Rotterdam)
Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro

 
 
AIA-Lezing 16-11-21 Zwarte Hond Bart
 
 
AIA-Lezing 16-11-21 Zwarte Hond Lisa
 
 
AIA wordt ondersteund door:

Gemeente Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland afd. N-H-N, BPD Ontwikkeling, van Hylckama Vlieg Foundation, TAQA Cultuurfonds, BNA Noord-Holland Regionaal, Breddels Architecten, Jan de Wit Architect, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Patina Hellende Daken, Rietvink Architecten, Rob de Vries DVUA