Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA-Lezing 17 oktober

 
AIA-Lezing
Dinsdag 17 oktober
icoon_lezing
 
 
 
20171017_brutalisme
De stad is nooit af

Dinsdag 17 oktober geeft Fridjof van den Berg een lezing over de stad die nooit af is. De lezing wordt georganiseerd door het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar. De AIA-Lezing vindt plaats in de Bibliotheek Alkmaar Centrum aan het Canadaplein.

 
 
20171017_Fridjof

In deze lezing zal Fridjof van den Berg een aantal actuele onderwerpen behandelen zoals de transformatie van gebouwen in woningen of andere functies, nieuwbouw in de bestaande stad (inbreiding); transformatie van gebieden; infrastructuur en herinrichting en de renovatie van projecten. Vrijwel elke stad in Nederland is met een of meerdere van de thema’s bezig. Gemeenten, woningcoöperaties en bewonersorganisaties zijn bij deze processen betrokken. Dit levert verrassende resultaten op. Dankzij de inzet van architecten, stedenbouwers en landschapsarchitecten krijgen delen van steden op den duur een geheel ander aanzien met behoud van de bestaande kwaliteiten van de stad. Het is uitermate belangrijk om de projecten in een bouwteamvorm te ontwikkelen: enerzijds voor de voortgang van het project en anderzijds voor de kwaliteit.

 
 
20171017_Fridjof portret
Fridjof van den Berg

Fridjof van den Berg studeert in 1979 af aan de Academie voor Bouwkunst in Amsterdam. Van 1963 tot 1978 werkt hij als architect bij verschillende bureaus. Van 1978 tot 2013 heeft hij een eigen bureau in Amsterdam. Hij werkte als docent aan o.a. de TU Delft, Academie voor Bouwkunst, de HTS Amsterdam en de Opleiding Theater Techniek te Amsterdam. Sinds 1995 organiseert hij jaarlijks een architectuur- en stedenbouwfietstocht in Amsterdam voor vakgenoten en leken.

 
 

Dinsdag 17 oktober, 20.00 uur

Bibliotheek Alkmaar Centrum
Gasthuisstraat 2 |Alkmaar
Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro

 
 
AIA wordt ondersteund door:

Gemeente Alkmaar, BMN l Bouwmaterialen, BNA Kring Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland Alkmaar, BPD Ontwikkeling, Eaton Industries, John Koomen Tuinen, Monier Roofs For Living, Rabo Fonds Coöperatief Dividend, Frans Tauber, Patina Hellende Daken, Jan de Wit Architect, Breddels Architecten, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Rietvink Architecten, Rob de Vries DVUA