Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA-Lezing 18 maart

VERPLAATST AIA-Lezing 18 maart

 
Eric-Jan Pleijster
LOLA Landscape Architects
icoon_lezing
 
 
 

Gezien de huidige maatregelen van de overheid rondom het coronavirus, en gezien de belangstelling die er bestaat voor de onderstaande lezing, hebben wij besloten de lezing van a.s. woensdag 18 maart niet door te laten gaan en deze te verplaatsen naar een nader te bepalen datum. Nadere berichten hierover volgen via de nieuwsbrief en zijn na te lezen op onze website www.aia-alkmaar.nl.

 
 
20200318_zeespiegel
Scenario’s voor zeespiegelstijging
Naar een klimaat-gestuurde koers

Hoe kunnen we Nederland klimaat-adaptief inrichten? Het korte antwoord is Plan A: alles doen binnen onze mogelijkheden om de afspraken uit het Klimaatakkoord van Parijs na te komen.
Het vertrekpunt voor Plan B is dat Nederland meer opties nodig heeft dan Plan A biedt. Namelijk verschillende strategieën om als land te kunnen reageren op de effecten van klimaatverandering, zoals een versnelde zeespiegelstijging. Plan B schetst een positieve toekomst waarin Nederlanders op een hele andere manier omgaan met het wassende water.

Lees meer...
 
 
20200318-Eric-Jan Pleijster ©TITIAHAHNE

Eric-Jan Pleijster (1977) is senior landschapsarchitect en medeoprichter van LOLA Landscape Architects (2006). Hij gelooft in het inzetten van natuurlijke landschapsprocessen om bestaande cultuurlandschappen te optimaliseren. Zijn benadering is klimaatbestendig en natuur-inclusief. [Foto: Titia Hahne]

Lees meer...
 
 

Woensdag 18 maart om 20.00 uur - verplaatst naar een nog nader te bepalen datum

TAQA Theater De Vest – Pleinzaal | Canadaplein 2 | Alkmaar
Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro

 
 
PROGRAMMA 2020: HOE GAAN WE OM MET DE RUIMTE?

In 2020 willen wij bijzondere aandacht besteden aan de claims die op dit moment gelijktijdig op de ruimte om ons heen worden gelegd. De Natura 2000 gebieden moeten bijvoorbeeld worden beschermd en liefst met elkaar verbonden, en de provincie komt met de aanwijzing van bijzondere provinciale landschappen. Tegelijk moeten plekken voor windmolenparken en zonneweides worden aangewezen. En intussen verschijnen overal in Nederland enorme distributiecentra en datacenters, en is er een groot tekort aan ruimte voor woningbouw. En tel daarbij nog de kwestie van de bodemdaling en de zeespiegelstijging. Zie daar een grote nationale problematiek. Als Architectuurcentrum kunnen wij hooguit in de marge daarover meepraten. De lezingen in ons jaarprogramma zijn vooral daarop gericht.

Lees meer...
 
 

AIA-LEZING | 18.03 | 13.05 | 30.09 | 24.11
AIA-DVDA | 20.06
AIA-EXPO | opening 10.09
AIA-FIETSTOCHT | 10.10
AIA-BEZOEK | 23.10

* wijzigingen voorbehouden

 
 
AIA wordt ondersteund door:

GGemeente Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland afd. N-H-N, BPD Ontwikkeling, van Hylckama Vlieg Foundation, TAQA Cultuurfonds, BNA Noord-Holland Regionaal, Breddels Architecten, Jan de Wit Architect, John Koomen Tuinen, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Patina Hellende Daken, Rietvink Architecten, Rob de Vries DVUA