Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA-Lezing 19 maart

 
AIA-Lezing
Donderdag 19 maart 2015
icoon_lezing
 
 
 
'KÖRMELING OVER ALLES'

Hierbij nodigen wij u uit voor de lezing door John Körmeling

 
 
20150319_Begroetingsbrug2

John Körmeling praat over zijn nieuwe projecten: Takamatsu, Japan, het Nationaal Archief, Den Haag en paleis Soestdijk, Baarn. En over ‘algemene onderwerpen’, zoals stedenbouw, een logisch wegennet, een nieuw toonstelsel, de kloppende kalender, een nieuwe lay-out voor de krant en de lengte van de meter. En dit alles geïllustreerd met ‘supermooie voorbeelden van onderweg’. Het belooft een onderhoudende avond te worden!

John Körmeling studeerde architectuur aan de toenmalige Technische Hogeschool Eindhoven in Eindhoven en woont en werkt aldaar. Hij heeft een brede en onconventionele kijk op architectuur, omdat dit voor hem niet slechts bouwkunst behelst, maar ook stedenbouwkunde, design en beeldende kunst. Het leitmotiv van zijn oeuvre is het begrip 'ruimte' en de verschillende manieren waarop men hiermee kan omgaan. In 2008 wordt het opmerkelijke Draaiend huis gerealiseerd op een rotonde in Tilburg.

In 2004 vindt een belangrijke solo-expositie plaats bij de Energie Centrale in Toronto en creëert hij een project voor het Openluchtmuseum voor beeldhouwkunst Middelheim in het Nachtegalenpark te Antwerpen. In 2005 is zijn werk te zien op de tentoonstelling Eindhoven-Luik in Hasselt (België) en in 2006 tijdens de tentoonstelling Plug In in het Van Abbemuseum in Eindhoven. In 2007 neemt hij deel aan de tweede Moscow Biënnale te Moskou. Voor de Expo 2010 in Shanghai ontwerpt hij het Nederlandse paviljoen Happy Street.

Lees meer...
 
 
20150319_HappyStreet
 
 

Donderdag 19 maart 2015, 20.00 
TAQA Theater De Vest, Pleinzaal
Canadaplein 2 | 1811 KE | Alkmaar

Toegang vrij

 
 
Komende activiteiten

AIA-LEZING: do 19/03, do 21/05, do 15/10, do 10/12
AIA-FILM: zo 26/04, zo 27/09, zo 29/11
AIA-DVDA: bekendmaking nominaties vr 05/06; prijsuitreiking za 20/06
AIA-EXPO: opening do 10/09
AIA-BEZOEK: datum volgt
* wijzigingen voorbehouden

 
 
SCI - zwart 4 regels kleinst
AIA wordt ondersteund door:
stimuleringsfonds creatieve industrie, Gemeente Alkmaar, BNA Kring Alkmaar, Bouwend Nederland Alkmaar, Bouwfonds Ontwikkeling, Monier Roofs For Living, SteenCenter Noord-Holland, Stoel van Klaveren Bouwstoffen, Patina Hellende Daken, Kennemer Wonen, Van Alckmaer voor wonen, Woningbouwvereniging Langedijk, Wooncompagnie, Woonwaard Noord-Kennemerland, Ymere, Finesse Druk, Jan de Wit Architect, Breddels Architecten, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Rietvink Architecten