Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA-Lezing 19 maart

De vitale stad

 
AIA-Lezing
dinsdag 19.03.2019 DE VITALE STAD
icoon_lezing
 
 
 
20190319_lezing de vitale stad

Dinsdag 19 maart geeft Hans Goverde, partner architect van Kraaijvanger Architects te Rotterdam, een lezing over “hoe maak je de vitale stad?”. De lezing wordt georganiseerd door het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar en vindt plaats in de Pleinzaal van TAQA Theater De Vest te Alkmaar.

 
 
De vitale stad

De stad leeft. De stad is onze identiteit, laat ons de geschiedenis zien en blikt vooruit naar hoe het straks zal zijn. Mensen veranderen en de stad verandert mee. Wij willen dat mensen gelukkiger werken, leven en leren. Dat is het doel. Ontwerpers creëren ruimtes daarvoor. Daarbij gaan we zorgvuldig om met onze grondstoffen door circulair te ontwerpen en te bouwen. Zoals bij ons Cradle-to-Cradle ontwerp voor Stadskantoor Venlo. Architectuur en stedenbouw hebben effect op langere termijn en ondersteunen de vitaliteit van een stad door de juiste condities te scheppen, te ordenen en te inspireren. Verschillende mensen, functies, plekken en gebouwen bestaan dicht bij elkaar. Goede ontwerpen hebben de veerkracht om de diversiteit van voortdurend veranderende behoeftes en activiteiten te huisvesten. Met duurzaamheid, schoonheid, sociaal contact, betekenis en identiteit als belangrijke factoren. Zo maak je de Vitale Stad.

 
 

Hans Goverde is partner architect van Kraaijvanger Architects. Het ideaal van Kraaijvanger is een gebouw dat energie levert, lucht en water zuivert, ruimte biedt aan biodiversiteit en geen afval produceert. Zijn meest spraakmakende recente werk betreft het Stadskantoor Venlo, een Cradle2Cradle ontwerp dat gericht is op de gezondheid van gebruikers en omgeving. Actuele projecten van zijn hand zijn verder Woongebouw De Binck Den Haag, Spieghelstraat Alkmaar en Lapis Lazuli Heerhugowaard. Ook is Hans supervisor van de gebiedstransformatie Hart van Zuid Rotterdam.
Zijn architectuur wordt gekenmerkt door oog voor de menselijke schaal binnen een grootschalige - vaak binnenstedelijke - context. Als partner van Kraaijvanger Architects richt Hans Goverde zich op complexe binnenstedelijke opgaven, multifunctionele gebouwen en geïntegreerde ontwerpprocessen.

20190319_lezing Hans Goverde
 
 

dinsdag 19 maart  20.00 uur

 

TAQA Theater De Vest – Pleinzaal | Canadaplein 2 | Alkmaar

Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro

 
 
KOMENDE AIA ACTIVITEITEN
 
 

AIA-LEZING wo 15.05, di 15.10, wo 11.12.2019

 
 
AIA wordt ondersteund door:

Gemeente Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland afd. N-H-N, BPD Ontwikkeling, TAQA Cultuurfonds, BNA Noord-Holland Regionaal, Breddels Architecten, Jan de Wit Architect, John Koomen Tuinen, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Patina Hellende Daken, Rietvink Architecten, Rob de Vries DVUA