Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA-Lezing 22 september

 
Lezing Jan Nico Wigboldus
Opkomst van nieuwe woonvormen
icoon_lezing
 
 
 

Steeds meer Nederlanders willen anders wonen dan in een gangbaar rijtjeshuis of appartement. Dit leidt tot het ontstaan van nieuwe woonvormen. Jan Nico Wigboldus van Bureau Stedelijke Planning geeft in zijn lezing een beeldend overzicht van nieuwe woonvormen en wat de gevolgen en kansen zijn. 

 
 
AIA_Lezing 1 Woonvormen 21_09_22

Steeds meer Nederlanders willen anders wonen dan in een gangbaar rijtjeshuis of appartement. Dit leidt tot het ontstaan van nieuwe woonvormen. Velen denken hierbij aan Tiny Houses. Het is echter veel breder dan dat. Wat zijn deze nieuwe woonvormen? Wat zijn de belangrijkste aanleidingen voor de opkomst ervan? Wie willen er in wonen? Hoe komen ze tot stand en welke kansen en belemmeringen liggen er? Hoe zien we eruit? Wat is, mede in het licht van het woningtekort, de maatschappelijke betekenis ervan? Jan Nico Wigboldus gaat in zijn lezing in op deze vragen en geeft een beeldend overzicht van nieuwe woonvormen. Ook gaat hij graag met de deelnemers in gesprek over kansen en mogelijkheden voor nieuwe woonvormen in de regio Alkmaar.

Lees meer...
 
 
AIA_Lezing 2 Woonvormen 21_09_22_

Jan Nico Wigboldus is Managing consultant Wonen bij Bureau Stedelijke Planning B.V. Hij werkt met zijn team in opdracht van publieke en private partijen aan strategische woonvraagstukken.
Hiervoor was hij manager Wonen bij de gemeente Utrecht. Eerder werkte hij hier als bestuursadviseur, strategisch beleidsadviseur en project- en procesmanager aan uiteenlopende maatschappelijk en bestuurlijke complexe vraagstukken. Hij begon zijn loopbaan als adviseur en projectleider bij DHV, de Provincie Zuid-Holland en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees meer...
 
 

Datum: woensdag 22 september 2021
Tijd: 20.00 uur
Locatie: TAQA Theater De Vest – Pleinzaal, Canadaplein 2, Alkmaar
Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro

 
 
Vooraankondiging: AIA BNA Architectuurexcursie naar Leiden

Vrijdag 1 oktober gaan we weer op AIA BNA Architectuurexcursie per bus, in samenwerking met de BNA Noord-Holland Regionaal. De bestemming is Leiden. Nadere informatie en mogelijkheid tot opgeven volgt op een later moment.

 
 
AIA wordt ondersteund door:

Gemeente Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland afd. N-H-N, BPD Ontwikkeling, van Hylckama Vlieg Foundation, TAQA Cultuurfonds, BNA Noord-Holland Regionaal, Breddels Architecten, Jan de Wit Architect, John Koomen Tuinen, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Patina Hellende Daken, Rietvink Architecten, Rob de Vries DVUA