Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA-Lezing 23 mei

 
AIA-LEZING
icoon_lezing
 
 
 

Dinsdag 23 mei, 20.00 uur
Bibliotheek Alkmaar Centrum
Gasthuisstraat 2 |Alkmaar

Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro

 
 
20170523_Smart Small Living
Smart Small Living

Smart Small Living is een woonvorm die uitgaat van kleiner en slimmer wonen, bijvoorbeeld door het gemeenschappelijke gebruik van voorzieningen. Het verkleinen van de woning en verhogen van het voorzieningenniveau, houdt wonen in dure stadscentra betaalbaar. Bovendien sluit Smart small living aan bij een trend die al langer zichtbaar is, zoals het kantoor-aan-huis en de opkomst van blurring die ontstaat door detailhandel en horeca te mixen. Smart small living zorgt ervoor dat op een andere manier tegen bestaande vormen van wonen of regelgeving kan worden aangekeken. Dit gedachtegoed wordt op 23 mei aan de hand van twee projecten duidelijk geïllustreerd: 240 woningen van 40 m2 voor pas afgestudeerden in Delft en 120 woningen voor expats in Maastricht.

 
 
20170523_schema

Maarten Hoorn is projectleider ruimte bij Platform31. Dit is een kennis- en netwerkorganisatie voor stad en regio, die inspeelt op nieuwe trends. Hij is daar planoloog en betrokken bij diverse projecten die samenhangen met de verstedelijkingsopgaven.

Pim van der Ven is architect te Rotterdam. Hij heeft in 1992 zijn eigen bureau opgericht en uitgebouwd tot een middelgroot bureau, mei architecten en stedenbouwers. In 2008 heeft hij een nieuw, kleiner bureau opgezet, Juli ontwerp en advies. Hierin ligt de nadruk meer op onderzoek en ontwerp, met name gericht op gebruikers.

 
 
komende acticiteiten
aia-alkmaar
 
 
 
AIA FILM
 
 

Dit evenement dat de afgelopen jaren achtereenvolgens heeft plaatsgevonden in Heerhugowaard, Alkmaar en Heiloo, wordt dit jaar georganiseerd voor de gemeente Langedijk.
Het hele evenement bestaat uit een twee weken durende tentoonstelling van ca. 25 gerealiseerde bouwplannen van de afgelopen 20 jaar, een uitreiking van zowel een juryprijs als een publieksprijs aan de betreffende architecten, en fietstochten langs de genomineerde plannen.
Voor de tentoonstelling wordt een brochure vervaardigd die tevens dient als routebeschrijving bij de fietstocht.
Het evenement vindt plaats in de maand juni van 2017. De opening van de tentoonstelling is op vrijdag 9 juni en de prijsuitreiking op zaterdag 24 juni.

 
 
AIA LEZING
 
 
20170523_Smart Small Living 2

jkwefhjkgsdjkkaga;jlgajljg;gas  iofgioi io giogiopi f d fpmi isdfjid ; jdfp[jf opod ;ksd ko dfkod f]okod kpokdp]f komd ;fmpodfk kpod fkomd fkd p]kdpo jojd pd;  e

 
 
AIA wordt ondersteund door:

Gemeente Alkmaar, BMN l Bouwmaterialen, BNA Kring Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland Alkmaar, BPD Ontwikkeling, Eaton Industries, John Koomen Tuinen, Monier Roofs For Living, Rabo Fonds Coöperatief Dividend, Frans en Piet Tauber, Patina Hellende Daken, Jan de Wit Architect, Breddels Architecten, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Rietvink Architecten