Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA-Lezing 24 november

Extreme verdichting

 
Lezing Lars van Hoften
Associate architect UNStudio
icoon_lezing
 
 
 

De schaarste aan ruimte in Nederland heeft stedelijke verdichting hoog op de agenda gezet. Wat is de volgende stap in verdichting? Op uitnodiging van het AIA geeft architect Lars van Hoften (UNStudio) op dinsdag 24 november een lezing in theater De Vest. Voor de thuisblijvers: de lezing is te volgen via een live stream.

 
 
20201126_UNStudioSkyline

De schaarste aan ruimte in Nederland heeft stedelijke verdichting hoog op de agenda gezet. De afgelopen jaren zijn op veel plekken in de Randstad de verlaten havens, lege industrieterreinen en verloren groenstrookjes bebouwd. Maar wat is de volgende stap in verdichting? Hoe kunnen we onze schaarse grond optimaal benutten? En hoe zorgen we ervoor dat de stad voor iedereen aantrekkelijk blijft. Ook in tijden van de Covid-crisis.

Aan de hand van internationale voorbeelden wordt gekeken wat de kansen en uitdagingen zijn die extreme verdichting ons land te bieden heeft op sociaal, duurzaam en economisch vlak.

Lees meer...
 
 
20201126_UNStudioLarsvanHoften

UNStudio is een international architectenbureau gesitueerd in Amsterdam, Shanghai, Hong Kong en Frankfurt opgericht in 1988 door Ben van Berkel en Caroline Bos. UNStudio heeft verschillende grootschalige projecten gerealiseerd in Azie en Europa, waaronder de Erasmusbrug en Arnhem CS in Nederland. Lars van Hoften (associate architect UNStudio) heeft gewerkt aan mixed-use highrise projecten in China, maar ook de metrolijn in Doha. In Nederland is hij betrokken geweest bij verschillende researchinitiatieven onder andere de Stad van de Toekomst en ondersteunt hij Ben van Berkel bij zijn rol in de Taskforce van de Bouwagenda.

Lees meer...
 
 
AIA livestream lezing 20201124
Live stream

Om meer mensen, ook thuis, de gelegenheid te geven de lezing bij te wonen streamt het AIA de lezing live via YouTube. Klik hiervoor op de avond van de lezing op deze link.

Het bekijken van de live stream is kosteloos, wel brengen de zaalhuur en het streamen aanzienlijke kosten met zich mee. Om deze en andere activiteiten mogelijk te (blijven) maken worden de kijkers thuis opgeroepen om vriend te worden van het AIA vanaf 20 euro per jaar. Als vriend ontvangt u uitnodigingen voor alle activiteiten van het AIA. In bepaalde gevallen zal voor vrienden een korting gelden op de prijs van onze producten. Aanmelden kan via info@aia-alkmaar.nl of ons contactformulier.

 
 
AIA wordt ondersteund door:

Gemeente Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland afd. N-H-N, BPD Ontwikkeling, van Hylckama Vlieg Foundation, TAQA Cultuurfonds, BNA Noord-Holland Regionaal, Breddels Architecten, Jan de Wit Architect, John Koomen Tuinen, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Patina Hellende Daken, Rietvink Architecten, Rob de Vries DVUA

 
 

Datum: dinsdag 24 november 2020
Tijd: 20.00 uur
Locatie: TAQA Theater De Vest – Pleinzaal, Canadaplein 2, Alkmaar
Toegang: 5 euro I Vriend van AIA 3 euro l Sponsor 1 persoon gratis
Reserveren via info@aia-alkmaar.nl is voor iedereen verplicht.
Let op, er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar.