Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA-Lezing 8 december

 
AIA-LEZING
Donderdag 8 december 2016
icoon_lezing
 
 
 
20161208_Omgevingsvisie Westvoorne
Omgevingsvisie

De introductie van de nieuwe Omgevingswet, gaat gepaard met symposia, kennistafels, inspiratiesessies en pilots. De overheid wil graag dat we aan de slag gaan met integraal werken, cultuurverandering en participatie. Op zich legitieme doelen, maar in de wet staat zeer weinig over de omgevingsvisie, die toch de eerste stap vormt in het transitieproces. Dit leidt tot vertwijfeling en angst om te beginnen. De subtitel van de eindrapportage Pilots Omgevingsvisie ‘Vertel dit verhaal niet verder, doe het gewoon’, verraadt echter al dat je gewoon aan de slag moet. Het adagium is dat we dit met de samenleving doen. Daarbij is het zaak duidelijk te formuleren wat je van de samenleving verlangt. Daarbij gaat het over uiteenlopende randvoorwaarden, waarin ruimtelijke kwaliteit niet meer als vanzelfsprekend domineert. Hoe erg is dit? Daarover en meer zaken die met de omgevingsvisie te maken hebben, gaat de lezing van Gerwin Gabry.

 
 
Drs. Gerwin Gabry

Gerwin Gabry is sociaal geograaf/planoloog en werkt bij KuiperCompagnons als senior-projectleider en programmadirecteur van het Thema Omgevingswet. Gerwin heeft voor vele gemeenten structuurvisies/omgevingsvisies, toekomstvisies en gebiedsplannen opgesteld. In Saoedi-Arabië heeft hij een structuurplan voor de uitbreiding van Riyad gemaakt. Vanuit die brede ervaring geeft hij cursussen bij Geoplan en Berghauserpont Academy en heeft hij het boek ‘Werken met de omgevingsvisie; visievorming onder de Omgevingswet’ (Berghauserpont Publishing) geschreven.

20161208_GERWIN GABRY
 
 

Donderdag 8 december 2016, 20.00
TAQA Theater De Vest, Pleinzaal
Canadaplein 2 | 1811 KE | Alkmaar

Toegang: 5 euro

 
 
AIA wordt ondersteund door:

Gemeente Alkmaar, TAQA Cultuurfonds, BMN l Bouwmaterialen, BNA Kring Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland Alkmaar, BPD Ontwikkeling, Eaton Industries, Monier Roofs For Living, Frans en Piet Tauber, Patina Hellende Daken, Kennemer Wonen, Van Alckmaer voor wonen, Woningbouwvereniging Langedijk, Wooncompagnie, Woonwaard Noord-Kennemerland, Jan de Wit Architect, Breddels Architecten, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Rietvink Architecten, Van Hoek Spuybroek architecten, Gouverneur Architectuur.