Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA-Lezing 16 oktober

SILICON VALLEY OP OVERSTAD

 
AIA-Lezing 16 oktober
SILICON VALLEY OP OVERSTAD
icoon_lezing
 
 
 
20181016_HUB

Op dinsdag 16 oktober zal door Tim Obdam, medeoprichter en eigenaar van de Hub, en Casper Schuuring, architect en directeur van MONK architecten, een lezing worden gehouden in en over de Hub.
De lezing wordt gehouden in het gebouw de Hub aan de Pettemerstraat 7, 1823 CW Alkmaar (tussen Podium Victorie en HAL25). Na de lezing zullen er rondleidingen door het gebouw worden gegeven.

Dat de IT-hotspot ‘de Hub’ vorig jaar haar deuren opende in Overstad kwam voort uit een bewuste keuze. "Je kunt natuurlijk voor Amsterdam kiezen en daar opgaan in de massa, maar in Alkmaar wilden we juist een aparte en opvallende werkplek creëren waar mensen op af komen en met plezier werken. Vanuit Amsterdam ben je hier zo, veel buitenlands bezoek dat hier langskomt denkt dat ze nog steeds in Amsterdam zijn", zo vertelt Obdam van de bedrijven Betty Blocks en Holder.

 
 
20181016_HUB_monk

Het pand oogt inderdaad allesbehalve standaard. Er is een zeer open sfeer gecreëerd met, voor wie dat wil, toch de nodige geborgenheid. MONK Architecten zien gebouwen als ecosystemen. Iedereen kent de wet van Darwin: het individu dat zich het beste aanpast, overleeft. Volgens MONK is dat een gebouw dat in staat is zich telkens weer aan te passen, dat nieuw evenwicht zoekt, evolueert. Alleen dan heeft het ook op de lange termijn bestaansrecht.
Hoe dat kan? Door een gebouw te maken dat zich kan aanpassen aan een veranderende vraag, een veranderend gebruik. De architect kan veel dicteren maar elke gebruiker van een gebouw kent haar eigen autonome ontwikkelingen, haar eigen dynamiek van krimp en groei, van veranderende wensen. In grote mate bepaalt de gebruiker hoe een gebouw zich ontvouwt.

Tim Obdam, medeoprichter en eigenaar van de Hub, en Casper Schuuring, architect en directeur van MONK architecten, gaan vertellen over de bijzondere bedrijfsfilosofie van Holder en ‘de Hub’, over het gebouw en zijn plek, en over het werk van MONK Architecten.
Na de lezing zullen er rondleidingen door het gebouw worden gegeven.

 
 

Dinsdag 16 oktober 20.00 uur

 

LET OP! aangepaste locatie

de Hub

Pettemerstraat 7 | 1823 CW | Alkmaar


Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro

 
 
KOMENDE AIA ACTIVITEITEN
 
 

AIA-LEZING  wo12.12
AIA-FIETSTOCHTEN  za 20.10
AIA-FILM  za 28.10
* wijzigingen voorbehouden 

 
 
AIA wordt ondersteund door:

Gemeente Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland afd. N-H-N, BPD Ontwikkeling, Gravin van Bylandt Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, TAQA Cultuurfonds, Victoriefonds, BNA Noord-Holland Regionaal, Breddels Architecten, Jan de Wit Architect, John Koomen Tuinen, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Patina Hellende Daken, Rietvink Architecten, Rob de Vries DVUA