Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging AIA-Uitreiking AIA-Architectuurprijs 2017

 
AIA-Architectuurprijs 2017
24 juni 2017
icoon_dvda
 
 
 
20170609_overzichtprojecten
Tentoonstelling Hedendaagse Architectuur in Langedijk en Uitreiking AIA-Architecturprijs 2017

Ter gelegenheid van de Dag van de Architectuur heeft het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) een tentoonstelling 'hedendaagse architectuur in Langedijk' georganiseerd. De tentoonstelling omvat de belangrijkste architectuurontwerpen die in de afgelopen 20 jaar in Langedijk zijn gebouwd. U kunt de tentoonstelling bezoeken tot 9 juli in Museum BroekerVeiling te Langedijk.


Sinds de opening van de tentoonstelling op vrijdag 9 juni hebben bezoekers hun stem uit kunnen brengen op het ‘mooiste gebouw van Langedijk’. Tevens kan er gestemd worden via de website van het Noordhollands Dagblad via www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo. U kunt tot 22 juni nog stemmen. Daarnaast vindt er gelijktijdig ook een beoordeling plaats door een vakjury.

Op zaterdag 24 juni worden in het Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk de winnaars bekendgemaakt van de AIA-Architectuurprijs 2017 van zowel een juryprijs als een publieksprijs. 
De prijsuitreiking begint om 12.00 uur en is vrij toegankelijk. Wij nodigen u graag uit daarbij aanwezig te zijn.


Ook zijn er fietstochten langs de genomineerde plannen. Deze zullen starten vanaf 14.00 uur.

 
 
Uitreiking van de AIA-Architectuurprijs 2017

Op zaterdag 24 juni worden de winnaars van de AIA-Architectuurprijs 2017 bekend gemaakt. De prijsuitreiking begint om 12.00 uur in Museum BroekerVeiling en is gratis toegankelijk.


Programma:
• Inleiding door Ed Diepenmaat, voorzitter AIA
• Langedijk ontwikkelt met water door Marianne Zeedijk
• Uitreiking publieksprijs door Fred Hoogendoorn, chef redactie NHD
• Uitreiking juryprijs door Jan Piet Beers

icoon_architectuurprijs
 
 
Architectuurfietstochten

Om 14.00 uur worden onder leiding van een gids fietstochten georganiseerd langs alle genomineerde gebouwen. Bij aanschaf van het boekje met de 20 gebouwen (kosten € 3,50) kunnen geïnteresseerden hier (op eigen fiets) aan deelnemen.

20170609_fietstochten
 
 

Uitreiking van de AIA-Architectuurprijs 2017

Zaterdag 24 juni,12.00 uur
Museum BroekerVeiling in Langedijk

Architectuurfietstochten
zaterdag 24 juni, 14.00 uur
Museum BroekerVeiling in Langedijk

 
 

De tentoonstelling blijft t/m zondag 9 juli te bezichtigen in Museum BroekerVeiling, Museumweg 2, 1721 BW Broek op Langedijk. Geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.


De 20 genomineerde gebouwen zijn verzameld in een boekje dat vanaf 10 juni voor € 3,50 verkrijgbaar is in Museum BroekerVeiling en in de plaatselijke boekhandels.

 
 
Komende activiteiten

AIA-LEZING di 17.10, di 12.12
AIA-FILM di 31.10, di 21.11
AIA-SYMPOSIUM september
AIA-EXPO september
AIA-BEZOEK vr 29.09
AIA-FIETSTOCHT oktober

* wijzigingen voorbehouden

 
 
AIA wordt ondersteund door:

Gemeente Alkmaar, BMN l Bouwmaterialen, BNA Kring Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland Alkmaar, BPD Ontwikkeling, Eaton Industries, John Koomen Tuinen, Monier Roofs For Living, Rabo Fonds Coöperatief Dividend, Frans en Piet Tauber, Patina Hellende Daken, Jan de Wit Architect, Breddels Architecten, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Rietvink Architecten