Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging Architecten vertellen over architectuur en kunst

 
L.S.,

Graag sturen wij u onderstaande uitnodiging door.
Wij gaan er van uit dat u dit op prijs stelt.
 
AIA
 
 
 
Op vrijdag 20 juni houden architecten Maarten Min, Sjoerd Kuindersma, Joris Molenaar en Jaap Gräber een lezing over het verband tussen kunst en architectuur.
 
 
Lezing Architectuur Associaties
RWZI  te Hilversum
ontwerp: Claus en Kaan Architecten, Jaap Gräber, Felix Claus
De bijeenkomst haakt aan bij de tentoonstelling Architectuur Associaties in KRANENBURGH van het KunstenaarsCentrum Bergen (KCB). Daarbij reageren verschillende kunstenaars op het onderwerp architectuur. De tentoonstelling op de eerste verdieping van de villa is nog tot en met 22 juni te zien.

De avond wordt voorgezeten door Ellen Klaus (CultuurCompagnie Noord-Holland).
Maarten Min is oprichter van architectenbureau Min2 in Bergen dat dit jaar meedoet aan de Architectuur Biënnale van Venetië. Namens Architecten CSK geeft Sjoerd Kuindersma onder andere toelichting op een toonaangevend ontwerp aan de Eeuwigelaan in Bergen. Joris Molenaar verenigt twee uitersten: aan de ene kant is hij restauratie-architect van de modernisten uit de vorige eeuw en tegelijkertijd is hij een vertegenwoordiger van streekeigen architectuur, zoals de nieuwbouw aan het Plein in Bergen. Jaap Gräber verhaalt over het bouwen voor de kunsten en is ontwerper van het Cultuurpodium Yxie te Alkmaar.
De avond loopt vooruit op de manifestatie en tentoonstelling Kunst en Creatieve Industrie vanhet KCB en KRANENBURGH later dit jaar. Ook daar gaat het om het leggen van verbindingen tussen kunst, ambacht/techniek en vormgeving.

Vrijdag 20 juni: Architectuurlezing in de TAQAzaal van Kranenburgh.
Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30u)
Entree: € 5, gratis voor KCB-leden en -donateurs