Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

Uitnodiging documentaire DE RIJKSBOUWMEESTER 19 mei

 
DE RIJKSBOUWMEESTER
Een film van André de Laat
icoon_lezing
 
 
 

In haar lezingencyclus vertoont het AIA op woensdag 19 mei om 20.00 uur online de documentaire ‘de Rijksbouwmeester’, de kracht van de verbeelding. Maker André de Laat zal daarbij digitaal aanwezig zijn. Achteraf is er ruimte voor het wisselen van gedachten.

 
 
210519_docu De Rijksbouwmeester

Rijksbouwmeester Floris Alkemade wil de ruimtelijke inrichting van Nederland verbeteren. Bij het ontwerpen moeten de urgente vraagstukken in de samenleving meer aandacht krijgen. We lopen vast als we op deze manier doorgaan. Het land vervuilt. De bodems raken uitgeput. Het klimaat verandert. Het roer moet om. Onafhankelijk filmmaker André de Laat volgde Floris Alkemade drie jaar lang achter de schermen. Wat doet de Rijksbouwmeester? Wie is de persoon die deze unieke functie momenteel uitoefent? Wat wil hij bereiken?

Lees meer...
 
 

De film is te zien woensdag 19 mei om 20.00 uur op Zoom, via de link https://us02web.zoom.us/j/81299652881?pwd=WDB5Q1hzMGJ4eHMwR1pTMDdjTnAydz09. De inlogcode is 492705. Men wordt verzocht om in te loggen om 19.45 en de microfoon uit te zetten. Het bijwonen is kosteloos. De lengte van de film is 61 minuten.

 
 
AIA wordt ondersteund door:

Gemeente Alkmaar, Bouwcenter RAB Alkmaar, Bouwend Nederland afd. N-H-N, BPD Ontwikkeling, van Hylckama Vlieg Foundation, TAQA Cultuurfonds, BNA Noord-Holland Regionaal, Breddels Architecten, Jan de Wit Architect, John Koomen Tuinen, kerssens I de ruiter architecten, Klous + Brandjes Architecten, Patina Hellende Daken, Rietvink Architecten, Rob de Vries DVUA