AIA Fietstocht: Alkmaar Noord – fietsen door de tijd

Op 29 juni organiseert het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) in samenwerking met de Erfgoedvereniging Heemschut en de Historische Vereniging Alkmaar (HVA) een fietstocht door de Alkmaars wijken uit de Groeikernperiode en Vinextijd.

Hoe goed kent u het stadsdeel Alkmaar Noord met zijn 15.000 woningen uit de jaren 1970 tot 2000? En hoe goed kent u de 2000 Vinexwoningen in de Vroonermeer Zuid en Noord van de laatste 20 jaar. Op 29 juni laten wij u nader kennis maken met de mooiste en interessantste gebouwen uit die tijd en hoort u de bouwkundige en stedenbouwkundige verhalen van de mensen die er aan hebben gewerkt.

LET OP: AANMELDEN VOOR DEELNAME KAN 29 JUNI OM 13.30 BIJ TEN WESTEN, HELDERSEWEG 28 ALKMAAR.

Als deelnemer bent u op zaterdag 29 juni welkom in Ten Westen, het voormalige kantoorgebouw op het NUON terrein aan de Helderseweg 28 in Alkmaar. De inleiding begint om 13.30 uur.

Oorspronkelijke plan De Mare

Onder het genot van een kopje koffie wordt uitleg gegeven over de route.
Er wordt gefietst in groepen van maximaal 15 personen, elk begeleid door twee deskundige gidsen. De groepen starten met tussenpozen van 5 minuten. De eerste groep start om 14.00 uur.

BEZOEKEN

Deelname kost €10,-.

AANMELDEN VOOR DEELNAME KAN 29 JUNI OM 13.30 BIJ TEN WESTEN, HELDERSEWEG 28 ALKMAAR.

Datum: 19 juni 2024

Aanvangstijd: 13:30

Startlocatie: Ten Westen, Helderseweg 28 Alkmaar

Kosten: 10 euro

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word Vriend van het AIA
Om deze en andere activiteiten mogelijk te (blijven) maken worden de kijkers thuis opgeroepen om vriend te worden van het AIA vanaf 20 euro per jaar. Als vriend ontvangt u uitnodigingen voor alle activiteiten van het AIA. In bepaalde gevallen zal voor vrienden een korting gelden op de prijs van onze producten. Aanmelden kan via info@aia-alkmaar.nl of ons contactformulier.