Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

AIA-Lezing

DE VERDOZING VAN NEDERLAND

Lezing door Christopher de Vries en David Rademacher, (Rademacher de Vries Architecten, Amsterdam)

20191015 VenloAerial

We verruilen onze typische Hollandse cultuurlandschappen in snel tempo voor bedrijventerreinen met grote loodsen, vooral voor de logistieke sector. In opdracht van het College van Rijksadviseurs onderzocht Rademacher de Vries Architecten dit fenomeen. Een inventarisatie op verschillende schaalniveaus is omgezet in informatieve visualisaties en leidde tot zeven verschillende ontwerpstrategieën. De voorgestelde strategieën vragen allemaal om een grotere regie dan nu de praktijk is en ook om maatschappelijke keuzes. Het ontwerpend onderzoek levert een handvat voor discussies over realistische maatregelen, die wel allemaal een structurele politieke verandering vergen.

Rademacher de Vries Architecten richt zich op de stedelijke omgeving, met name op strategische gebiedsontwikkeling. Het bureau ontwerpt vanuit onderzoek op verschillende schalen, vanuit culturele perspectieven en technologische en maatschappelijke veranderingen.

20191015 sprekers   20191015 Verdozing NL - Frame

Christopher de Vries (1985) studeerde in 2011 af als architect aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en behaalde zijn bachelor aan de Technische Universiteit Delft. Hij werkte voor West 8, Jo Coenen en bij ZUS. In de VS maakte hij deel uit van het Harvard New Geographies Lab en OPSYS Landscape Infrastructure. Hij geeft les aan de TU Delft en werkt sinds kort bij Future Urban Regions.


David Rademacher (1984) studeerde in 2011 af als architect aan de ETH-Zürich en behaalde zijn bachelor aan de TU Delft. Hij werkte voor Jo Coenen, Vincent de Rijk en Vogt Landschaftsarchitekten. Hij doceerde aan de ETH in Zürich en geeft les aan het Berlage Instituut en aan de Rotterdam Academy for Architecture. In 2014 richt hij samen met Christopher de Vries het kantoor van Rademacher de Vries Architecten op.

Datum: dinsdag 15 oktober 2019 AIA-LEZING
Tijd: 20.00 uur
Locatie: TAQA Theater De Vest – Pleinzaal, Canadaplein 2, Alkmaar
Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro