Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar ontvangen? Schrijf je in!

AIA-Lezing

EXTREME VERDICHTING

Dinsdag 24 november 2020
AIA-Lezing door Lars van Hoften (UN Studio)

Extreme verdichting

20201126_UNStudioSkyline

De schaarste aan ruimte in Nederland heeft stedelijke verdichting hoog op de agenda gezet. De afgelopen jaren zijn op veel plekken in de Randstad de verlaten havens, lege industrieterreinen en verloren groenstrookjes bebouwd. Maar wat is de volgende stap in verdichting? Hoe kunnen we onze schaarse grond optimaal benutten? En hoe zorgen we ervoor dat de stad voor iedereen aantrekkelijk blijft. Ook in tijden van de Covid-crisis.

Aan de hand van internationale voorbeelden wordt gekeken wat de kansen en uitdagingen zijn die extreme verdichting ons land te bieden heeft op sociaal, duurzaam en economisch vlak.

Lars van Hoften – associate architect UNStudio

20201126_UNStudioArchitectuur   20201126_UNStudioLarsvanHoften

UNStudio is een international architectenbureau gesitueerd in Amsterdam, Shanghai, Hong Kong en Frankfurt opgericht in 1988 door Ben van Berkel en Caroline Bos. UNStudio heeft verschillende grootschalige projecten gerealiseerd in Azie en Europa, waaronder de Erasmusbrug en Arnhem CS in Nederland. Lars van Hoften heeft gewerkt aan mixed-use highrise projecten in China, maar ook de metrolijn in Doha. In Nederland is hij betrokken geweest bij verschillende researchinitiatieven onder andere de Stad van de Toekomst en ondersteunt hij Ben van Berkel bij zijn rol in de Taskforce van de Bouwagenda.

Datum: dinsdag 24 november 2020
Tijd: 20.00 uur
Locatie: TAQA Theater De Vest – Pleinzaal, Canadaplein 2, Alkmaar
Toegang: 5 euro I Vriend van AIA 3 euro l Sponsor 1 persoon gratis
Reserveren via info@aia-alkmaar.nl is voor iedereen verplicht
Reserveer tijdig want wegens beperkt aantal plaatsen is het snel vol.

Live stream:
om meer mensen, ook thuis, de gelegenheid te geven de lezing bij te wonen streamt het AIA de lezing live via YouTube. Klik hiervoor op de avond van de lezing op onderstaande link.

Word Vriend van het AIA
De zaalhuur en het streamen brengen aanzienlijke kosten met zich mee. Om deze en andere activiteiten mogelijk te (blijven) maken worden de kijkers thuis opgeroepen om vriend te worden van het AIA vanaf 20 euro per jaar. Als vriend ontvangt u uitnodigingen voor alle activiteiten van het AIA. In bepaalde gevallen zal voor vrienden een korting gelden op de prijs van onze producten. Aanmelden kan via info@aia-alkmaar.nl of ons contactformulier.