AIA lezing Hans van der Heijden

Uit de historie zijn belangrijke lessen te trekken voor het ontwerp van hedendaagse duurzame gebouwen. Duurzaamheid, spaarzaam gebruik van materiaal, circulariteit en veranderbaarheid zijn niets nieuws. Hans van der Heijden vertelt over gebouwen uit de renaissance in Italië. De woonpalazzi zijn met lokale technieken gebouwd. Niet alleen zijn ze in 600 jaar voor verschillende doeleinden gebruikt, het zijn nog steeds culturele hoogtepunten in steden als Rome, Florence en Genua.

Architect Hans van der Heijden (TU Delft 1988) heeft een portfolio met woningbouw, stedenbouwkundige ontwerpen, hergebruik, cultuurgebouwen en onderzoek. Hij is buitengewoon hoogleraar in Antwerpen, hoofdredacteur van de BONAS-boeken en lid van de Gestaltungsrat in Potsdam.

Hans won de Europan-4 prijsvraag voor de renovatie van een complex naoorlogse gebouwen en prijzen voor de restauratie van Bluecoat Chambers in Liverpool en voor stedelijke vernieuwingsprojecten Hessenberg in Nijmegen en Lakerlopen in Eindhoven. NRC noemde de sociale woningbouw aan de Rotterdamse Persoonshaven het belangrijkste architectuurontwerp van 2020.

BEZOEKEN

Aanmelden is niet nodig.

Datum: 2 mei 2023

Aanvangstijd: 20:00

Locatie: Pleinzaal van Taqatheater de Vest, Canadaplein 2, 1811 KE Alkmaar

Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word Vriend van het AIA
Om deze en andere activiteiten mogelijk te (blijven) maken worden de kijkers thuis opgeroepen om vriend te worden van het AIA vanaf 20 euro per jaar. Als vriend ontvangt u uitnodigingen voor alle activiteiten van het AIA. In bepaalde gevallen zal voor vrienden een korting gelden op de prijs van onze producten. Aanmelden kan via info@aia-alkmaar.nl of ons contactformulier.