Fietsexcursie 2021: Architectuur route Bergen aan Zee

Fietsexcursie georganiseerd door het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar tijdens de Kunst10daagse van Bergen op vrijdag 29 oktober 2021. De fietstocht kan ook op eigen gelegenheid worden ondernomen. Daartoe is een brochure van de route samengesteld.

De architectuurroute voert langs 24 interessante panden in Bergen aan Zee. De tocht wordt begeleid door betrokken architecten. Startplaats van de excursie is Fisher’s Restaurant aan het Van der Wijckplein 18 in Bergen aan Zee (let op: hier gelden coronamaatregelen). Onder het genot van een kopje koffie krijgt u een beschrijving van de excursie en een korte schets van het dorp Bergen aan Zee door Maarten Min. Ook ontvangt u een brochure van de tocht.

Daarna start de fietstocht in groepen van twintig personen. Tijdens de fietstocht zullen enkele bijzondere staaltjes van architectuur door de aanwezige architecten nader worden belicht. De fietstocht gaat voornamelijk langs woonhuizen, slechts op een enkele plek kan binnen worden gekeken. Bij het Zeehuis NIVON wordt aangelegd voor een verfrissing. (Ook daar gelden coronamaatregelen). De excursie eindigt weer bij Fisher’s waar onder het genot van uw eigen drankje kan worden nagepraat.

Datum: 29 oktober 2021
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Fischer’s Restaurant Bergen aan zee
Titel: Architectuurroute Bergen aan Zee
Deelname: 12,50 euro

Organisatie
De excursie vindt plaats op vrijdag 29 oktober. Er kunnen maximaal zestig personen aan deelnemen, verdeeld over drie groepen (A, B en C) van twintig. Elke groep wordt begeleid door twee professionele gidsen. Groep A start om 13.30 uur, groep B om 14.00 uur en groep C om 14.30 uur. De hele tocht inclusief inleiding duurt ongeveer 2,5 uur.
U komt op eigen gelegenheid en met uw eigen fiets naar Fisher’s Restaurant in Bergen aan Zee.

Fietsen op eigen gelegenheid
De fietstocht kan ook op eigen gelegenheid worden ondernomen. Daartoe is een brochure van de route samengesteld die vanaf donderdag 27 oktober te krijgen is bij Kunstuitleen Alkmaar, Bergerweg 1 te Alkmaar. En tijdens de komende kunst10daagse in Bergen (22 – 31 oktober 2021) is hij ook verkrijgbaar bij het informatiepunt van de k10d: Oude Prinsweg 1 te Bergen NH. Kosten brochure: € 2,50 (+ eventuele verzendkosten).

Word Vriend van het AIA
Om deze en andere activiteiten mogelijk te (blijven) maken worden de kijkers thuis opgeroepen om vriend te worden van het AIA vanaf 20 euro per jaar. Als vriend ontvangt u uitnodigingen voor alle activiteiten van het AIA. In bepaalde gevallen zal voor vrienden een korting gelden op de prijs van onze producten. Aanmelden kan via info@aia-alkmaar.nl of ons contactformulier.