AIA lezing Piet Vollaard: Stadsnatuur bouwen

De stad is niet alleen de habitat van mensen, maar ook van planten en dieren. Stadsnatuur Bouwen is een pleidooi voor een natuur inclusieve architectuur. Aan de hand van gerealiseerde projecten wordt getoond hoe natuurwaarden kunnen worden opgenomen in onze gebouwen. Wat zijn de vestigingsvoorwaarden van flora en fauna op en aan onze gebouwen? En welke ontwerpmethoden, -strategieën en -technieken zijn daarbij behulpzaam?

 Piet Vollaard is architect, architectuurcriticus en stadsactivist. Samen met ontwerper Jacques Vink en ecoloog Niels de Zwarte publiceerde hij twee boeken over natuur inclusief bouwen: Stadsnatuur Maken dat zich richt op de stad als ecosysteem en Stadsnatuur Bouwen dat de mogelijkheden van ecologische architectuur behandeld.

BEZOEKEN

Aanmelden is niet nodig.

Datum: 7 maart 2024

Aanvangstijd: 20:00

Locatie: Pleinzaal van Taqatheater de Vest, Canadaplein 2, 1811 KE Alkmaar

Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word Vriend van het AIA
Om deze en andere activiteiten mogelijk te (blijven) maken worden de kijkers thuis opgeroepen om vriend te worden van het AIA vanaf 20 euro per jaar. Als vriend ontvangt u uitnodigingen voor alle activiteiten van het AIA. In bepaalde gevallen zal voor vrienden een korting gelden op de prijs van onze producten. Aanmelden kan via info@aia-alkmaar.nl of ons contactformulier.