Architectuurfietsroute Kunst 10 Daagse Bergen

Op zaterdag 28 oktober organiseert het AIA de jaarlijkse fietsexcursie in Bergen bij gelegenheid van de K10D. De fietstocht leidt door een wijkje dat in Bergen bekend is als het Van Reenenpark.

Het park dankt zijn naam aan de oorspronkelijke eigenaar van de Heerlijkheid Bergen, Jacob van Reenen die de grond had geërfd van zijn vader. Rond 1912 verkochten de Van Reenens een deel van hun grond voor de bouw van luxe villa’s, het huidige Van Reenenpark.

De villa’s waren veelal traditioneel gebouwd, niet al te groot, en deels door dezelfde architect ontworpen. Inmiddels zijn we jaren verder en is de wijk zeer afwisselend geworden met woonhuizen en appartementen in vele stijlen. Tijdens de fietstocht staan we stil bij een aantal van de fraaiste voorbeelden.    

Er wordt gefietst in drie groepen van 20 personen. Startplaats en eindpunt is restaurant Studlers aan de Breelaan nr. 26.

Voor de deelnemers is er koffie en een brochure van de fietstocht, genaamd ‘Een Rondje van Reenen’. Na een welkom en een korte inleiding vertrekt de groep.

Starttijden zijn 12.00 uur, 12.30 uur en 13.00 uur. Elke groep zal worden begeleid door twee deskundige gidsen. We volgen de route zoals in de brochure is aangegeven. De hele tocht duurt ongeveer 2 uur.

Aanmelding is tot uitsluitend mogelijk door het sturen van een mailbericht naar info@aia-alkmaar.nl tot uiterlijk woensdag 25 oktober. Het aantal deelnemers is gelimiteerd. Na opgave ontvangt u een betalingsverzoek en een berichtje in welke groep u bent ingedeeld. Wanneer dit bedrag is voldaan is de reservering definitief.

Aanmelden

Aanmelding is tot uitsluitend mogelijk door het sturen van een mailbericht naar info@aia-alkmaar.nl tot uiterlijk woensdag 25 oktober.

Datum: 28 oktober 2023

Vertrek: 112:00, 12:30 en 13:00 uur

Startplaats: Restaurant Studlers, Breelaan 26, Bergen

Kosten: 12,00 euro incl. btw

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word Vriend van het AIA
Om deze en andere activiteiten mogelijk te (blijven) maken worden de kijkers thuis opgeroepen om vriend te worden van het AIA vanaf 20 euro per jaar. Als vriend ontvangt u uitnodigingen voor alle activiteiten van het AIA. In bepaalde gevallen zal voor vrienden een korting gelden op de prijs van onze producten. Aanmelden kan via info@aia-alkmaar.nl of ons contactformulier.