AIA lezing Frank Schipper

Wat is de beste manier van verplaatsing in de stad? Voetgangers krijgen momenteel in veel steden steeds meer de ruimte, waar in de loop van de 20e eeuw juist de auto centraal kwam te staan. De openbare ruimte ondergaat daarmee een opzienbarende gedaantewisseling: efficiënte verkeersaders en uitgestrekte parkeerpleinen maken plaats voor groene, aantrekkelijke verblijfsruimte. In deze lezing bekijkt Frank Schipper de ontwikkelingen in de zuidelijke Randstad en legt verbanden met de discussie over de autoluwe binnenstad in Alkmaar.

Frank Schipper is techniekhistoricus en politicoloog. Zijn onderzoek richt zich op mobiliteit. Zijn meest recente publicaties betreffen voetgangers, fietsers en deelauto’s in de stad. Hij droeg bij aan tentoonstellingen in Museumwoning De Kiefhoek (een jaren ’20 volkshuisvestigingsexperiment in Rotterdam-Zuid) en Move Mobility Experience Amsterdam. Als architectuurgids begeleidt hij groepen, vooral in Rotterdam.  

BEZOEKEN

Aanmelden is niet nodig.

Datum: 16 november

Aanvangstijd: 20:00

Locatie: Pleinzaal van Taqatheater de Vest, Canadaplein 2, 1811 KE Alkmaar

Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word Vriend van het AIA
Om deze en andere activiteiten mogelijk te (blijven) maken worden de kijkers thuis opgeroepen om vriend te worden van het AIA vanaf 20 euro per jaar. Als vriend ontvangt u uitnodigingen voor alle activiteiten van het AIA. In bepaalde gevallen zal voor vrienden een korting gelden op de prijs van onze producten. Aanmelden kan via info@aia-alkmaar.nl of ons contactformulier.