Lezing: INCLUDED – Een pleidooi voor Integrale omgevings kwaliteit

Robert Winkel, oprichter van Mei architects and planners, geeft een lezing over zijn werkwijze, projecten en visie op de 'reset van de woningbouw';. Aan de hand van zijn nieuwe boek Included pleit hij voor meer openheid en integrale omgevingskwaliteit. Hij licht toe hoe de kernwaarden van zijn bureau leiden tot ‘mensengebouwen’: dienende gebouwen waarin de behoeften van de buurt en bewoners centraal staan. Gebouwen zijn een middel en geen doel op zich. Deze visie onderstreept Robert door dieper in te gaan op een van zijn meest recente ontwikkelingen, SAWA, die hij verbindt aan de kanaaloeverontwikkelingen in Alkmaar. SAWA, dat momenteel gebouwd wordt in Rotterdam, is het eerste echte houten gebouw van Europa. Het is gebaseerd op een concept dat niet alleen baanbrekend is vanwege de technische innovatie in houtbouw, maar ook op het gebied van biodiversiteit, samenleven, gezondheid, circulariteit én inclusiviteit door betaalbaarheid.

Robert Winkel richtte in 2003 Mei Architects and planners op. Hij is architect, initiatiefnemer, houtontwikkelaar en algemeen voorzitter van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in Amsterdam. Daarnaast is hij supervisor van Rotterdam – The Hague Airport, voorzitter van het ‘Quality-team Feyenoord-City’ en voorzitter van het kwaliteitsteam Merwedekanaalzone in Utrecht. Robert is gastdocent aan tal van universiteiten en hogescholen en een veelgevraagd jurylid voor awards in architectuur en stedelijke ontwikkeling.

Bezoeken

Aanmelden is niet nodig

Titel: INCLUDED

Spreker: Reimar von Meding is algemeen directeur bij KAW

Datum: 7 februari 2023

Tijd: 20.00 uur

Locatie: TAQA Theater De Vest – Pleinzaal, Canadaplein 2, Alkmaar

Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word Vriend van het AIA
Om deze en andere activiteiten mogelijk te (blijven) maken worden de kijkers thuis opgeroepen om vriend te worden van het AIA vanaf 20 euro per jaar. Als vriend ontvangt u uitnodigingen voor alle activiteiten van het AIA. In bepaalde gevallen zal voor vrienden een korting gelden op de prijs van onze producten. Aanmelden kan via info@aia-alkmaar.nl of ons contactformulier.