AIA Architectuurexpositie en lezing FOOTPRINT

Het AIA nodigt jaarlijks een prominent architectenbureau uit voor een expositie in De Vest met als aanleiding de realisatie van een belangrijk bouwproject in de regio.

Dit jaar is dat Rudy Uytenhaak + Partners Architecten (RU+PA) met als aanleiding het woningbouwplan aan de Alkmaarse kanaaloever op het voormalige terrein van Rijkswaterstaat.

De tentoonstelling FOOTPRINT toont een overzicht van gerealiseerde en actuele projecten van het bureau uit de afgelopen 42 jaar en de toekomstvisie op duurzaam ruimtegebruik en duurzaam bouwen.

Het oeuvre van RU+PA is rijk en divers. De overeenkomst is gelegen in de werkwijze en kernwaarden van RU+PA: creatief ingenieurs vakmanschap. In FOOTPRINT wordt deze eenheid in verscheidenheid getoond in een serie nieuwe 1:1000 maquettes.

Regionaal is het bureau bekend van het gebouw van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, in 2014 winnaar van de publieksprijs in de AIA verkiezing van ‘het mooiste gebouw van Heerhugowaard’.

Tentoonstelling

De tentoonstelling is tot 4 december te bezichtigen op de boven-foyer van het theater tijdens kantooruren en tijdens voorstellingen.

Datum: 15 november 2022 – 4 december 2022

Openingstijden: kantooruren en tijdens voorstellingen

Locatie: Bovenfoyer van Taqatheater de Vest, Canadaplein 2, 1811 KE Alkmaar

Opening en lezing

Rudy Uytenhaak en partners geven een lezing waarna wethouder Gijsbert van Iterson Scholten de openingshandeling zal verrichten. Hierna drinken we samen een glas en bekijken we de tentoonstelling.

Datum: 15 november 2022

Aanvang: 20:00 (inloop vanaf 19:45)

Locatie: De Pleinzaal van Taqatheater de Vest, Canadaplein 2, 1811 KE Alkmaar

Aanmelden: Aanmelden is niet nodig

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word Vriend van het AIA
Om deze en andere activiteiten mogelijk te (blijven) maken worden de kijkers thuis opgeroepen om vriend te worden van het AIA vanaf 20 euro per jaar. Als vriend ontvangt u uitnodigingen voor alle activiteiten van het AIA. In bepaalde gevallen zal voor vrienden een korting gelden op de prijs van onze producten. Aanmelden kan via info@aia-alkmaar.nl of ons contactformulier.