Architectuurfietsroute door Bergen: ”Het dorp doorkruist’

Fietsexcursie georganiseerd door het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar tijdens de Kunst10daagse van Bergen op zaterdag 29 oktober 2022.

De architectuurroute voert langs 24 bijzondere en opvallende panden gelegen aan historische Bergense straten. De tocht wordt begeleid door betrokken architecten. Startplaats van de excursie is de informatiebalie van de K10D in De Galerie, Plein 7 in Bergen.

Onder het genot van een kopje koffie krijgt u een beschrijving van de excursie en een korte schets van het dorp Bergen door Maarten Min. Ook ontvangt u een brochure van de tocht.

Route

De fietstocht start in groepen van twintig personen. Tijdens de fietstocht zullen enkele bijzondere staaltjes van architectuur door de aanwezige architecten nader worden belicht. De fietstocht gaat voornamelijk langs woonhuizen, slechts op een enkele plek kan binnen worden gekeken. Bij het nieuwe Sportcentrum De Beeck wordt aangelegd voor een verfrissing. De excursie eindigt weer op het Plein in het centrum van Bergen.

Organisatie

De excursie vindt plaats op zaterdag 29 oktober. Er kunnen maximaal zestig personen aan deelnemen, verdeeld over drie groepen (A, B en C) van twintig personen. Elke groep wordt begeleid door twee professionele gidsen.

Groep A start om 11.30 uurgroep B om 12.00 uur en groep C om 12.30 uur.

De hele tocht inclusief inleiding duurt ongeveer 2 uur. U neemt met uw eigen fiets deel aan de excursie.

Kosten en brochure

Weliswaar is de excursie volgeboekt maar de bijbehorende brochure is ad € 2,50 te koop bij het Informatiecentrum van de K10D, Plein 7 en in de belangrijkst Bergense boekhandels.  Zo kunt u ook op eigen gelegenheid de route langs de bijzondere architectuur in Bergen volgen

De kosten van de fietsexcursie bedragen € 12,50 per persoon. Dat is inclusief een drankje en de brochure.

Aanmelden

De excursie is inmiddels vol.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Datum: 29 oktober 2022

Vertrek: 11.30 uur, 12:00 uur en 12:30

Kosten: 12,50 euro incl. btw

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word Vriend van het AIA
Om deze en andere activiteiten mogelijk te (blijven) maken worden de kijkers thuis opgeroepen om vriend te worden van het AIA vanaf 20 euro per jaar. Als vriend ontvangt u uitnodigingen voor alle activiteiten van het AIA. In bepaalde gevallen zal voor vrienden een korting gelden op de prijs van onze producten. Aanmelden kan via info@aia-alkmaar.nl of ons contactformulier.