Lezing: De toekomst van het landelijke gebied rond Alkmaar

Ons landelijk gebied staat voor enorme uitdagingen. Hoe komen we tot een meer natuurinclusieve landbouw en een klimaatbestendig watersysteem? Hoe is het prettig wonen, voor iedereen, nu en in de toekomst? De schaarse ruimte rondom Alkmaar moet plaats bieden aan al deze opgaves, liefst in samenhang, want anders gaat het simpelweg niet passen. De boer is en blijft daarbij de belangrijkste beheerder van ons landschap. Hoe kunnen we die breder gaan waarderen op grond van een toekomstbestendig bodem- en watersysteem? Dit vergt een nieuwe ruimtelijke ordening met een nieuwe rolverdeling van alle betrokkenen.

Peter de Ruyter (1965) is landschapsarchitect en werkt vanuit zijn Haarlemse bureau aan actuele ruimtelijke vraagstukken op het raakvlak van klimaat, water, landbouw, erfgoed en biodiversiteit. Hij was tot juni 2022 lid van de Noord-Hollandse Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling (ARO), en is voorzitter van de welstandscommissie Kennemerland. Hij schreef het boek ‘Vloeiend landschap, over de toekomst van het Friese landschap’ (nominatie Jan Wolkersprijs voor het beste natuur- en landschapsboek).

Aanmelden

Aanmelden is niet nodig.

Titel: De toekomst van het landelijk gebied rond Alkmaar

Spreker: Peter de Ruyter

Datum: 20 september 2022

Tijd: 20.00 uur

Locatie: TAQA Theater De Vest – Pleinzaal, Canadaplein 2, Alkmaar

Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word Vriend van het AIA
Om deze en andere activiteiten mogelijk te (blijven) maken worden de kijkers thuis opgeroepen om vriend te worden van het AIA vanaf 20 euro per jaar. Als vriend ontvangt u uitnodigingen voor alle activiteiten van het AIA. In bepaalde gevallen zal voor vrienden een korting gelden op de prijs van onze producten. Aanmelden kan via info@aia-alkmaar.nl of ons contactformulier.