Lezing: Ruimte zat in de stad

KAW lanceerde in 2020 het onderzoeksproject Ruimte Zat in de Stad; een uitgebreid onderzoek naar de capaciteit van bestaande wijken. De conclusie: er is genoeg ruimte in de bestaande stad. Het doel is om deze hoeveelheid ruimte zichtbaar te maken en een plek te geven in de discussie over betaalbaar wonen en een duurzame omgang met ons land. In de lezing deelt Von Meding zijn inzichten en toont ontwerpen van mooie sociale huisvesting.

Reimar von Meding is algemeen directeur bij KAW. De van oorsprong Duitse architect besloot na zijn studie architectuur aan de technische universiteit Delft een carrière in Nederland op te bouwen. Wonen een basisrecht is voor iedereen, ongeacht hoeveel je kan besteden en hoeveel hulp je nodig hebt in je leven. Zijn specialiteit is het ontwerpen van sociale woningbouw van hoge kwaliteit – en dat tegen lage kosten. Tijdens het ontwerpen van buurten vindt hij het belangrijk om door middel van woningen de woonomgeving bij elkaar te brengen. Hiervoor heeft hij verschillende nominaties voor internationale architectuurprijzen ontvangen. Reimar deelt zijn ideeën over mooie sociale huisvesting regelmatig in lezingen of in de pers.

Aanmelden

Aanmelden kan via info@aia-alkmaar.nl of ons contactformulier.

Titel: Ruimte zat in de stad

Spreker: Reimar von Meding is algemeen directeur bij KAW

Datum: 17 mei 2022

Tijd: 20.00 uur

Locatie: TAQA Theater De Vest – Pleinzaal, Canadaplein 2, Alkmaar

Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word Vriend van het AIA
Om deze en andere activiteiten mogelijk te (blijven) maken worden de kijkers thuis opgeroepen om vriend te worden van het AIA vanaf 20 euro per jaar. Als vriend ontvangt u uitnodigingen voor alle activiteiten van het AIA. In bepaalde gevallen zal voor vrienden een korting gelden op de prijs van onze producten. Aanmelden kan via info@aia-alkmaar.nl of ons contactformulier.

Foto’s en afbeeldingen © KAW